Hlavní obsah

Heřmánek: Kaiser potřebuje pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli indispozici Oldřicha Kaisera, způsobené psychickými problémy spojenými s alkoholem, muselo v úterý večer Divadlo Bez zábradlí zrušit po deseti minutách představení Gogolových Hráčů. Ředitel Karel Heřmánek poslal diváky s omluvou domů poté, co Kaiser nezvládl text a začal volně před oponou diskutovat s diváky.

Foto: Petr Prokorát
Článek

"Nemohu jednoznačně říci, že byl opilý. Kaiser má vážné psychické problémy, v nichž alkohol hraje jistou, možná sekundární roli," řekl Heřmánek Právu. "Dokážu se vžít do jeho situace, kterou bych nikomu nepřál. Olda je pro divadlo jako herec velkým přínosem, ale zároveň problémem. Myslím, že by se měl léčit, je to nemocný člověk."

Kaiser hraje v Divadle Bez zábradlí ve třech inscenacích. Vedle Hráčů, v nichž se koncem roku 1999 úspěšně vrátil na divadelní prkna po dlouhé přestávce, kdy se snažil vyřešit problémy s alkoholem, také v komediích Rodina Tótů a Byl to pták!

Manažerka divadla Hana Heřmánková uvedla, že scéna nemíní stáhnout z repertoáru inscenace, v nichž populární herec účinkuje. Neuskuteční se jen dnešní zájezd Teplic, kde má divadlo uvést Rodinu Tótů s Kaiserem. Pohostinské představení bylo zrušeno "kvůli indispozici jednoho z herců". Podle informací teplického Domu kultury je náhradní termín určen na září.

Osud dalších  představení zatím nejasný. "Mluvili jsem spolu po telefonu. Byl bych rád, kdyby Kaiser dokončil závazky, které má v této sezóně. V tuto chvíli ale nemohu říct, kdy bude opět hrát," komentoval problémy s hercem ředitel Heřmánek. "Nemůžeme riskovat podobné excesy jako v úterý," dodal.

Oldřich Kaiser dokončil 11. května natáčení celovečerního filmu Žralok v hlavě, který scenáristka, výtvarnice a režisérka Maria Procházková točila přímo v jeho přízemním bytě a před ním. "Od 1. dubna, kdy natáčení začalo, jsme s ním neměli žádné problémy. Choval se jako dokonalý profesionál," řekl producent filmu Vratislav Šlajer.

Reklama

Související články

Divadlo Bez Zábradlí uvedlo Rodinu Tótů

Pražské Divadlo Bez zábradlí uvedlo v pondělí jako první premiéru sezóny v režii Enikö Eszényiové Rodinu Tótů maďarského dramatika Istvána Örkényho, známého...

Oldřich Kaiser točí doma Žraloka

V pražském bytě herce Oldřicha Kaisera se v těchto dnech natáčí celovečerní hraný film scenáristky a režisérky Marii Procházkové Žralok v hlavě. Kaiser...

Výběr článků

Načítám