Hlavní obsah

Herec Mickey Rourke slaví velký návrat

Právo, Jaroslav Rudiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Mickey Rourke zažívá velký návrat. Po nezájmu režisérů a producentů a po sedmi letech psychoterapií, během nichž se snažil vyrovnat se svou agresivní povahou, nyní zazářil v roli Marva ve filmovém zpracování komiksu Sin City.

Článek

"Jsem ohromně šťastný, že zase dostávám dobré role," přiznal se Rourke v rozhovoru pro německý týdeník Der Spiegel. V devětačtyřiceti prý už člověku nezbývá tolik času, aby ze svého života něco udělal.

"Nakonec mě zachránila vlastní pýcha. V polovině devadesátých let, kdy byla moje kariéra na úplném konci, mi už nikdo nevěřil. Lidé v Hollywoodu si mysleli: tohle už nezvládne. Chtěl jsem jim dokázat opak," říká Rourke, který v jeden okamžik dal před herectvím přednost profesionálnímu boxu a dal si přezdívku El Marielito.

"Hraní jsem začal úplně nesnášet," přiznává milovník motorek a věřící katolík, kterého proslavily role ve filmech jako Devět a půl týdne nebo Divoká orchidej. Pak ale následovaly osobní a rodinné problémy, popotahování s policií, zatčení a pád na dno.

"Ublížil jsem mnoha lidem a přišel o veškerý majetek. Proto teď žiju v obyčejném bytě a dávám dobrý pozor na to, abych moc nerozhazoval," tvrdí Rourke, který nejraději relaxuje s činkami v ruce. To ho prý uklidňuje. "Také role jako Marv v Sin City jsou určitým druhem terapie. Marv je postava, která prosazuje svou vůli a nemyslí na následky. Stejně jako dříve já," tvrdí Rourke.

Film Sin City - Město hříchu natočili společně Robert Rodriguez a Frank Miller, autor stejnojmenného kultovního komiksu. Hlavním hrdinou jeho prvního dílu Drsný sbohem je právě Marv: psychicky nemocný rváč v dlouhém kabátě, nešťastný pobuda s dobrým srdcem, který má ale poněkud zvláštní představu o spravedlnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám