Hlavní obsah

Helena Vondráčková v dokumentu poodkryje soukromý život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hity Heleny Vondráčkové, koncerty a s nimi vyprodané sály, ale také soukromí zpěvačky nabídne dokument České televize Helena. Do vysílání je zařazen na sobotu večer, hned po skončení StarDance.

Foto: Mikuláš Křepelka/ČT

Helena Vondráčková

Článek

Režisérem dokumentu je Ivo Macharáček, který jej natáčel také v pražské Lucerně, na hradě Karlštejn, v bydlišti Heleny Vondráčkové v Řitce u Prahy či v polských Sopotech.

Filmový štáb zpěvačku doprovázel nejen na vystoupení a do zákulisí, ale byl s ní i během chvil odpočinku. „Pustila jsem je všude, kam chtěli,“ řekla k tomu.

Foto: Jan Handrejch

Helena Vondráčková s režisérem Ivo Macharáčkem

„Helena Vondráčková pro mě byla ikona, když mi byly čtyři roky. Před natáčením jsem navrhl, pojďme udělat schůzku, já se sejdu s Helenou, a pokud tam proběhne nějaká chemie, tak do toho půjdeme. Přijel jsem na návštěvu do Řitky a byl mi nabídnut buřtguláš,“ vyprávěl Macharáček.

„Vařil Martin (Michal, zpěvaččin manžel), já jsem spíš pro zdravější stravu,“ smála se zpěvačka.

Foto: Mikuláš Křepelka/ČT

Helena Vondráčková na fotce z natáčení dokumentu

„Helena Vondráčková je ikonou asi pro celý národ,“ řekl režisér. Jeho dokument ji chce představit nejen jako hudební legendu, ale i jako ženu, která se za touto legendou skrývá.

„Mně se ta představa líbila,“ přitakala zpěvačka. Podle Macharáčka toho ale šlo docílit jen za podmínek, že bude otevřená. „A ona byla, maximálně,“ dodal.

„Když jsem dokument viděla, líbil se mi. Byla jsem docela spokojená, protože se tam opravdu objevují normální, běžné věci ze života ženské, která si o sobě nemyslí, že je nějaká velká ikona. A to já si o sobě nemyslím,“ řekla Helena Vondráčková.

Helena Vondráčková: Štěstí z toho, že můžu zpívat, pociťuji celý život

Vánoce

Zpěvačka Helena Vondráčková: Píseň Ve dvou je o mně a manželovi

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: ČESKÁ TELEVIZE

Reklama

Výběr článků

Načítám