Hlavní obsah

Havel v kostce - nová píseň o bývalé hlavě státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý prezident Václav Havel se stal hlavní postavou písně, která nese i jeho jméno - Havel v kostce. Jejím autorem je Petr Putna a poprvé byla uvedena na výstavě, kterou minulý týden představila Knihovna Václava Havla.

Foto: David Ebener, ČTK

Václav Havel

Článek

Na stránkách knihovny ke svému počinu Petr Putna řekl: „Ředitel Knihovny Václava Havla Martin C. Putna - a zároveň můj bratr - mě požádal, abych se na vernisáži postaral o hudební program. Napadlo mě, že by bylo dobré vytvořit nějakou píseň, která by se tematicky vztahovala k výstavě nebo přímo k osobě Václava Havla.“

Kompozice písně sestává ze čtyř částí, která popisují čtyři období Havlova života - buržoazní původ, divadlo, disent a prezidentství. Putna se podle svých slov pokusil s nadhledem a nadsázkou zrekapitulovat život jedné z nejdůležitějších postav české historie 20. století.

Na písni Putna spolupracoval s beatboxerem Ondřejem Havlíkem ze skupiny Mako Mako.

Knihovna Václava Havla funguje od poloviny dubna v Praze na Starém Městě. V galerii Montmartre je v současnosti otevřena expozice mapující Havlův život a dílo.

Reklama

Výběr článků

Načítám