Hlavní obsah

Hana Hegerová nahrává album, poslední vydala před 23 lety

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od vydání posledního alba zpěvačky Hany Hegerové Potměšilý host uplynulo třiadvacet let. Letos na podzim má vyjít její dlouho připravované album francouzských šansonů s českými texty.

Článek

V diskografii Hany Hegerové mají své místo i cizojazyčná alba, která vyšla (až na jednu supraphonskou výjimku) u zahraničních nahrávacích společností. Novinkové album s pracovním názvem Mlýnské kolo v srdci mém se natáčí pod producentským dohledem klavíristy a dvorního kapelníka Hany Hegerové Petra Maláska.

Nové album tvoří skladby klasiků francouzského šansonu, jako jsou Serge Gainsbourg, Michel Legrand, Barbara či Isabelle Mayereau a další. Texty jsou přebásněny jedněmi z nejlepších textařů jako Jiřina Fikejzová a Pavel Vrba, Pavel Kopta či Jiří Dědeček. Na albu by se měl objevit i duet Stará píseň s textem i interpretací Jaromíra Nohavici. Vydání alba je plánováno na září letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám