Hlavní obsah

Guns N' Roses budou v červnu v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z největších rockových legend všech dob vystoupí 19. června v pražských Letňanech - Guns N' Roses v téměř původní sestavě se Slashem a Axlem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Guns N’Roses při svém loňském červencovém vystoupení v Praze.

Článek

Americká skupina se v roce 2020 představí ve třinácti evropských metropolích. Doposud jejich Not In This Life Time World Tour navštívilo po celém světě 5, 5 milionu fanoušků. Začínají 20. května v portugalském Lisabonu a zastaví se také v Londýně, Vídni, Varšavě, Mnichově či Dublinu.

Kapela pankáčů z L.A. sbírala zkušenosti v kalifornských klubech už v osmdesátých letech a dobře se zapsala tvrdým albovým debutem Appetite for Destruction, jenž se také skvěle prodával.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Guns N’ Roses na letišti v Letňanech.

V devadesátých letech vstoupili do mainstreamu, když začali psát delší,   komplexnější skladby plné dramatických zvratů a bujných orchestrálních aranží, ze kterých vystupovala Slashova monumentální kytarová sóla i popové refrény Axla Rose. Dodnes nepřekonananá alba Use Your Illusion I a Use Your Illusion II po vydání obsadila první dvě příčky žebříčku Billboard Top 200.

Skupina se pak po hádkách rozpadla, ale dokázala se vrátit a vydat i nové, i když rozporuplné studiové album Chinese Democracy. Dodnes patří k nejžádanějším živým kapelám na světě a do Prahy dorazí ve složení Axl Rose (zpěv, piano), Duff McKagan (basa), Slash (sólová kytara), Dizzy Reed (klávesy), Richard Fortus (rytmická kytara), Frank Ferrer (bicí) a Melissa Reese (klávesy).

Vstupenky budou v sítích Ticketmaster a Ticketportal 18. 12. 2019 v 10:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám