Hlavní obsah

Grape v Trenčíně rozzářily klubové hvězdy

Právo, Adéla Bartůňková
Trenčín

Na letiště do Trenčína se letos přesunul slovenský hudební festival Grape. V minulých letech se konal v Piešťanech, ale pořadatelé museli z tamního letiště odejít. Na nové místo diváci dorazili v pátek a v sobotu. Počasí akci přálo a program, který byl postavený na výborně vybraných kapelách cítících se nejlépe ve velkých i menších klubech, stál za to.

Foto: ČTK

Jednou z hvězd festivalu byl Woodkid.

Článek

Publikum nadšeně přijalo mimo jiné koncerty britské rockové skupiny The Vaccines, která již v minulosti na festivalu Grape vystoupila, britských Years & Years, kteří představili současnou podobu elektronického popu, německého dua Milky Chance prezentujícího alternativní rock spojený s elektronikou či reggae. Úspěch slavila nizozemská zpěvačka Sevdalizy, jež svým výrazem patří mezi nejzajímavější zjevení na současné hudební scéně, či Francouz Woodkid, který nabídl elektroakustickou hudbu ovlivněnou třeba tvorbou Leonarda Cohena či Nicka Drakea.

Skvělý ohlas zaznamenali i producent a skladatel Mura Masa, němečtí Meute či Američan SYML se svými melancholickými skladbami. Tradičně příznivým ohlasem diváci odměnili i slovenské kapely, z nichž například Billy Barman nebo Para do programu festivalu Grape takříkajíc automaticky patří.

Hrálo se na šesti pódiích a do programu se vešli i zástupci české scény Annet X a Radimo, Yzomandias, Smack, Nobody Listen a další.

Orientovat se nejenom na festivalu, ale také v novém městě příchozím umožnila aplikace, jež informovala o všem daném i o změnách. Díky ní například v pátek věděli, že jedno ze dvou stanových městeček je zaplněné. Stejným způsobem k nim doputovaly i informace o změnách v programu a třeba i zpráva, že ze zdravotních důvodů nedorazí ceněný slovenský hudebník FVLCRVM.

Na Grapu bylo možné zajít si za věštkyní, nakoupit si moderní oblečení či absolvovat ekonomický kurz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám