Hlavní obsah

Glosa: Návrat nezažívají jen hvězdy, ale i Zlaté glóby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udílení Zlatých glóbů prošlo od loňského roku skandálem a následnou proměnou. Krátce před ceremoniálem se do Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu pustil list Los Angeles Times, který odhalil, že tehdy sedmaosmdesátičlenná organizace nemá ve svých řadách nikoho černé pleti.

Foto: Profimedia.cz

Colin Farrell se radoval společně se scenáristou a režisérem Martinem McDonaghem.

Článek

A že má i pochybné obchodní praktiky, když vyplácí svým členům roční odměny ve výši přibližně tří milionů dolarů, a řadu etických nedostatků v tom, jak komunikuje s potenciálními nominovanými.

Skandál to byl veliký, udílení 79. Zlatých glóbů proběhlo bez fanfár, televize NBC se rozhodla, že ho nebude vysílat s tím, že organizace musí projít „smysluplnou reformou“. A Tom Cruise dokonce své tři Zlaté glóby (za Narozen 4. července, Jerryho Maguirea a Magnolii) s patřičnou pompou vrátil.

Asociace se chytila za nos. Navýšila počet členů na 96 včetně šesti černochů a 103 hlasující nečleny a přepracovala etická pravidla, tak aby zabránila přijímat dary od filmových studií.

Zabralo to. Letošní ceremoniál proběhl v plném lesku a slávě, hvězdy se na něj po loňském bojkotu vrátily. Moderátor, americký komik Jerrod Carmichael, na úvod pozdravil publikum slovy: „Jsem tady, protože jsem černoch.“

V půli večera pak vyšel na pódium se třemi trofejemi, které prý našel v zákulisí, a navrhl, aby byly vyměněny za Shelly Miscavigeovou, manželku vůdce scientologické církve, kterou Cruise dlouhodobě podporuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám