Hlavní obsah

GLOSA: Brenda už nefrčí. Novému Beverly Hills rychle klesá sledovanost

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Beverly Hills 90210 býval, alespoň po stránce sledovanosti, hitem. Ale to bylo před 25 lety. Nová řada seriálu s původními herci poměrně rychle ztratila diváky.

Foto: Fox

Staronové BH 90210

Článek

První díl, na který měla televize dobře rozjetou reklamní kampaň, přilákal v Americe necelé čtyři miliony diváků. Paradoxně zájmu mohlo dost pomoci i to, že těsně před zahájením seriálu zemřel herec Luke Perry (Dylan), o čemž informovala média po celém světě.

Už druhý týden ale sledovanost poklesla o 38 % a další o 16 %. Čtvrtý díl už začíná zavánět opravdovým průšvihem, protože za pouhý jeden týden odešel od obrazovek další milion diváků.

Foto: Fox

Jason Priestley (Brandon)

Je to překvapení? Pro bývalé teenagerské idoly Jasona Priestleyho, Jennie Garthovou, Iana Zieringa, Gabrielle Carterisovou, Tori Spellingovou a Shannen Dohertyovou možná ano, ale není se čemu se divit. Je úplně jiná doba, vzhledem k extrémně konkurenční situaci na poli seriálů, novým hráčům na trhu, internetovým platformám a pětadvacetileté pauze od původního seriálu je spíše divné, že televize takovému projektu věřila.

Chceš být legenda? Zemři mladý

Původním divákům BH 90210 je kolem čtyřiceti a mají jiné zájmy. Dnešní teenageři zase většinou nevědí, co tato kdysi slavná zkratka znamená. Brenda a spol. si budou muset zvyknout, že už nejsou takovým hitem jako dřív.

Televizní, filmové a popové hvězdy mají v zásadě dvě možnosti, jak ukončit kariéru. Některé zemřou velmi mladé a stanou se zbožňovanými legendami, které budou navždy vypadat svěže a cool. Druhá možnost je pokoušet se po 25 letech obnovit zašlou slávu, což se ale v 90 % případů nepovede a kariéra stejně končí.

Reklama

Výběr článků

Načítám