Hlavní obsah

George Clooney září v satirické sérii Hlava 22

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Román Josepha Hellera Hlava 22 inspiroval vznik stejnojmenného seriálu. Satira o šílenství války vznikla v internetové společnosti Hulu a má premiéru 17. května na Hulu, HBO a HBO GO.

Trailer k filmu Catch 22Video: Hulu

 
Článek

Minisérie z druhé světové války bude mít jen šest dílů. Christopher Abbott hraje Yossariana, vojenského pilota, který se snaží uniknout z armády. Hlava 22 mu to ale neumožňuje. Kdykoli voják prohlásí, že je blázen, aby byl uvolněn ze služby, dokazuje tím, že vlastně blázen není, protože jen blázen by chtěl ve službě pokračovat.

Foto: Hulu

George Clooney v Hlavě 22

V traileru vidíme George Clooneyho jako plukovníka Scheisskopfa nebo Hugha Laurieho, který omylem vejde do haly plné nacistických vojáků. V dalších rolích si zahráli Kyle Chandler (Cathcart), Giancarlo Giannini (Marcello), Daniel David Stewart (Milo), Rafi Gavron (Aarfy), Graham Patrick Martin (Orr) nebo Grant Heslov (Daneeka).

Foto: Hulu

Hugh Laurie

George Clooney je mimo jiné také výkonným producentem série a částečně se podílel i na režii společně s Ellen Kurasovou. V poslední době už hvězda tolik nehraje ve filmech a stále častěji zkouší režii. Natočil filmy jako Suburbicon, Památkáři a Tvrdé palice. Jako režisér je zatím přijímán dost rozporuplně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám