Hlavní obsah

Fridrich nebude kandidovat na ředitele ČT

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Současný šéf sekce Nová média České televize a bývalý šéf zpravodajství ČT Milan Fridrich v pátek oznámil, že nebude kandidovat ve výběrovém řízení na místo generálního ředitele České televize.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Milan Fridrich

Článek

V prohlášení uvedl, že by se raději místo vrcholové manažerské práce věnoval „kreativní práci a novinařině“. Kandidáti na ředitele se mohou přihlašovat v pondělí 22. srpna v sídle Rady ČT. Rada slíbila novinářům, že seznam uchazečů zveřejní o den později.

Asociace režisérů a scénáristů (ARAS) projevuje v posledních dnech velký zájem o to, kdo bude stát v čele veřejnoprávní televize. Právo zjistilo, že ARAS si zve na „neformální pohovory“ zájemce, kteří již dříve v médiích prohlásili, že mají o místo šéfa ČT zájem.

Několik zástupců ARASu se sešlo ve čtvrtek mj. s Petrem Dvořákem, bývalým ředitelem Novy, který již od ledna veřejně prohlašuje, že hodlá kandidovat na post generálního ředitele ČT. Zástupcům ARASu nastínil detailně svůj projekt, ve kterém vychází ze zkušeností televize Nova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám