Hlavní obsah

Fotograf Martin Beck zachytil herce v neznámých podobách

Novinky, Karolina Zarzycká
Praha

V pražské galerii Platýz budou od úterý 26. května vystaveny fotografie mladého autora Martina Becka pod názvem Herecké podoby 2004-2008, které jsou nevšedním nahlédnutím do světa divadelní scény a jejích interpretů.

Článek

Snímky vznikly bezprostředně před, během nebo po hereckém výkonu na jevišti a jsou součástí rozsáhlého projektu Jak mám bavit svět sta významných osobností kultury na prknech, která znamenají svět.

Radovan Lukavský výstavu ohodnotil takto: „Beckův záměr zachytit a zaznamenat tvář celé dnešní herecké generace nikoliv jen ve statických, konvenčních, líbivých podobenkách, ale v dramatickém tvůrčím stavu, zaznamenat – jak sám vyznává – jedněma očima nejrůznější účinky hlubokých prožitků a jedinečný stav té které mysli, je jistě zcela ojedinělý a pozoruhodný.

Martin Beck

narozen 4. 7. 1978 v Pardubicích

Po studiu na SPŠPT absolvoval operní zpěv na Pražské konzervatoři, kde byl již během studia přijat do angažmá opery Národního Divadla.

Hluboké osobní poznání divadelního prostředí posléze výrazně ovlivnilo jeho další umělecké vyjádření.

Profesionálním fotografem je od roku 2002.

Ovšem ještě většího ocenění hodný je hned potom fakt, že nejde jen o pomyslnou vizi, ale že Beck svůj projekt skutečně realizuje, a to s plným, bytostným zapojením rozumu i citu, takže situaci herců spoluprožívá svou myslí i srdcem, což herce a jejich výkon jen posiluje…“      

Reklama

Výběr článků

Načítám