Hlavní obsah

Fotograf Helmut Newton zahynul při dopravní nehodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Světoznámý fotograf Helmut Newton (83) zemřel v pátek v Hollywoodu po automobilové nehodě. Podle kalifornské policie narazil s vozidlem do zdi a zemřel po převozu do nemocnice.

Foto: UHSH

Český pohár v billiard-hockeyi šprtci v Brně

Článek

Newton jel z hotelu Chateau Marmont v Hollywoodu a před nehodou odřel protijedoucí vozidlo. Zřejmě ve snaze vyhnout se kolizi ztratil fotograf vládu nad vozidlem a narazil do zdi.

Těžce zraněného Newtona převezla sanitka na jednotku intenzivní péče ve zdravotním středisku Cedars-Sinai, kde svému zranění podlehl.

Newton se proslavil díky módním snímkům pro časopis Vogue a sérii "Big Nudes" s kontroverzními snímky nahých žen, které často fotil velmi nekonvenčním a provokativním způsobem.

Na dráhu fotografa se dal v 16 letech v Berlíně. O dva roky později, v roce 1938, utekl kvůli židovskému původu před nacisty do Singapuru a pak pokračoval do Austrálie a Velké Británie, nakonec zakotvil v Monte Carlu.

Známý fotograf vystavoval od září do prosince minulého roku svá díla na Pražském hradě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám