Hlavní obsah

Zemřela herečka Yvette Mimieuxová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odešla další z hvězd šedesátých let. Yvette Mimieuxová v úterý zemřela ve věku 80 let. Hrála například ve sci-fi Stroj času a ve filmech Hračky na půdě, Where the Boys Are a Light in the Piazza.

Zemřela herečka Yvette Mimieuxová

 
Článek

Herečka, která se narodila v roce 1942 v Kalifornii, zářila hlavně v šedesátých letech, třeba v romantickém snímku Where the Boys Are, kde se jako Melanie vydává na prázdniny do Fort Lauderdale za romantickými pletkami.

Známější je film Stroj času podle předlohy H. G. Wellse. Tam hrála Weenu z mírumilovného národa Eloiů, která zaujme hlavního hrdinu cestujícího časem.

Romantické drama Light in the Piazza bylo v Americe tak oblíbené, že se ještě v roce 2005 hrálo jako muzikál na Broadwayi. Herečka v původním filmu ztvárnila krásku Claru, která trpí mentální poruchou v důsledku úrazu v dětství.

Foto: Profimedia.cz

Yvette Mimieuxová

Mimieuxová dále natočila filmy jako Diamond Head, Toys in the Attic nebo akční Dark of the Sun.

V dramatu The Picasso Summer se jako znuděná americká manželka vydává do Evropy hledat Pabla Picassa. Ještě v osmdesátých letech se objevila v několika filmech, dnes již zapomenutých.

V roce 1990 si zahrála v televizním filmu o Perrym Masonovi a svou poslední roli měla v seriálu Lady Boss v roce 1992.

Roden řeší po dvaceti letech promlčený zločin

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám