Hlavní obsah

Zemřela herečka Sally Ann Howesová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská filmová a divadelní herečka Sally Ann Howesová zemřela v neděli ve věku 91 let. Hvězda padesátých a šedesátých let hrála mimo jiné v populární muzikálové komedii Chitty Chitty Bang Bang, v Anně Karenině nebo v seriálu Mission: Impossible.

Upoutávka na muzikálovou komedii Chitty Chitty Bang BangVideo: MGM/United Artists

 
Článek

Na newyorské Broadwayi hrála Howesová v legendárním představení My Fair Lady nebo také v Brigadoonu, za což byla nominována na cenu Tony.

Jedním z jejích prvních pokusů na plátně bylo drama Anna Karenina v roce 1948, kde si zahrála s hvězdnou Vivien Leighovou. O dva roky později zářila v britském filmu o Popelce.

Koncem padesátých let pak dobyla Broadway jako Eliza Doolittlová. „Bylo to absolutně nádherné, když jste v nejlepším představení, jaké kdy bylo napsáno,“ zavzpomínala herečka v roce 2007.

Foto: Rogo Production

Ve filmu Brigadoon. Muž za herečkou Sally Ann Howesovou je Peter Falk (pozdější Colombo).

„Strašně jsem si to užívala. Americké publikum jsem milovala. Milovala jsem tu show a užívala jsem si, že jsem v Americe. Broadway byla tehdy hlavním městem muzikálů,“ uvedla Britka.

Foto: MGM

Sally Ann Howesová

Howesová si zahrála ve filmech jako Dům na křižovatce, Mikuláš Nickleby, Death Ship, Fools Rush in a Chitty Chitty Bang Bang. Uplatnila se také v televizních seriálech Mission: Impossible, The Virginian, Run for Your Life, Secrets a dalších.

Filmový rok 2022. Svěrák, Krotitelé duchů, Avatar 2 i thriller s Rodenem

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám