Hlavní obsah

Zemřel herec Michael Constantine z Mojí tlusté řecké svatby a Kojaka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Michael Constantine zemřel 31. srpna ve věku 94 let. Média o tom informovala až teď. Hrál převážně v seriálech, ale jeho největším úspěchem se stala romantická komedie Moje tlustá řecká svatba.

Foto: HBO/Gold Circle Films

Michael Constantine ve filmu Moje tlustá řecká svatba

Článek

Michael Constantine, který se narodil v roce 1927, byl americký divadelní a filmový herec řeckého původu. Mladším divákům je znám hlavně jako roztomilý tatínek nevěsty a řecký emigrant Gus Portokalos, který tvrdí, že všechno řecké je nejlepší a všechna slova pocházejí z řečtiny.

Komedie Moje tlustá řecká svatba se stala překvapivým hitem roku 2002. I komerčně šlo o ohromný úspěch. Film stál pouhých 5 milionů dolarů, ale celosvětově vydělal zhruba 369 milionů. Následoval po ní ještě druhý díl a televizní seriál.

Kunderu má rád, i když s ním nemluví

Film

Constantinova kariéra ale nestála na jednom filmu, trvala desítky let. Hrál třeba v seriálech jako Room 222, za který dostal cenu Emmy, nebo Kojak, MacGyver a Remington Steele. V posledních letech to byly Odložené případy a Zákon a pořádek.

Reklama

Výběr článků

Načítám