Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Zátopek po více než 60 letech opět triumfuje, všem utekl hned po startu

Novinky, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kontě má čtyři olympijská vítězství, tři tituly mistra Evropy, osmnáct světových rekordů i titul nejlepšího atleta 20. století. Není tedy divu, že sotva Emil Zátopek rozrazil dveře českých kin, předběhl všechny přítomné. Životopisný film o československé sportovní legendě přilákal tento víkend do kin více než 108 tisíc diváků.

Foto: Lucky Man Films / Julie Vrabelová

Emila Zátopka ztvárnil Václav Neužil.

Článek

Už z názvu je patrné, že film Davida Ondříčka je komplexním portrétem muže, který neztratil své pověstné tempo ani poté, co opustil atletické ovály. Film Zátopek vypráví nejen o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje lidi po celém světě, ale i o jedinečném vztahu dvou lidí, kteří spolu navzdory četným překážkám strávili celý život. V titulní roli exceluje Václav Neužil, Emilovu ženu Danu ztvárnila Martha Issová.

Foto: Bontonfilm

Každý je jiný, ale jedno mají společné. Chtějí „blbnout” jako zamlada.

Druhé místo, stejně jako minulý týden, patří české tragikomedii Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Pojednává o čtyřech kamarádech, z nichž každý je jiný, ale přesto mají něco společného. Všichni procházejí krizí středního věku a potřebují si dokázat, že jsou ještě pořád „pořádnými chlapy”. A tak se rozhodnou začít dělat podobné „kraviny” jako zamlada...

Bronz patří partičce roztomilých pejsků s pohádkovými schopnostmi. Tlapková patrola už dávno stihla zaplnit poličky dětských pokojíčků, není tedy divu, že právě nejmenší diváci žadoní u svých rodičů o lístky na film, kde jejich oblíbení hrdinové budou zachraňovat svět před zlým starostou.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.41.Zátopek108 560
2.2.Prvok, Šampón, Tečka a Karel34 698
3.1.Tlapková patrola28 510
4.3.Free Guy20 928
5.4.Deníček moderního fotra13 651
6.-Mimi šéf: Rodinný podnik9 827
7.6.Gump - Pes, který naučil lidi žít7 414
8.-Dračí země6 509
9.8.Croodsovi: Nový věk5 831
10.-Ainbo: Hrdinka pralesa5 011
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám