Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Super Mario vede s jistotou. Z desítky vypadl Avatar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend v českých kinech s sebou přinesl konec jedné jistoty, a to té, že v žebříčku deseti nejnavštěvovanějších snímků bude i film Jamese Camerona, Avatar: The Way of Water. Poprvé od své prosincové premiéry z ní vypadl. Prvenství naopak s přehledem, již několik týdnů, hájí roztomilá postavička instalatéra, Super Mario Bros. ve filmu.

Super Mario Bros. ve filmuVideo: CinemArt

 
Článek

V desítce nejvyhledávanějších snímků za uplynulý víkend byl pouze jeden český. Komedie Buď chlap! Co se týče návštěvnosti, již překonala 150tisícovou hranici. Což je v pocovidových časech poměrně slušný výsledek.

Tři novinky

V desítce za uplynulý víkend se objevily i tři novinky. Nejvýše byla německá animovaná pohádka pro děti Mia a já ve filmu. Příběh holčičky, která jede na léto k dědečkovi, kde chce zapomenout na ztrátu rodičů. S sebou si bere kouzelnou knihu, díky níž se dostává do magického světa fantazie, elfů a jednorožců, do Centopie.

Trailer k filmu Mia a já ve filmu Video: Bontonfilm

Další novinkou v žebříčku je Sisu, finský akční válečný film o bájném bojovníkovi, který se na sklonku 2. světové války střetne s ustupujícími oddíly nacistických vojáků, jež vede nelítostný obersturmführer SS (Aksel Hennie).

Trailer k filmu SisuVideo: Falcon

A poslední titul, který je v desítce nově, se jmenuje Krásná katastrofa. Romantické drama o jednom velmi netradičním (ne)milostném vztahu.

Avatar až dvanáctý

Avatar: The Way of Water je aktuálně „až“ dvanáctý. Od prosincové premiéry se na něj v Česku prodala 1 463 201 vstupenka. Celosvětově pak vydělal již více než 2,319 mld. USD (téměř 50 mld. Kč). Stal se tak třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob na světě.

Režisér James Cameron pro Novinky: Mám rád, když divák žasne

Film

Jeho režisér James Cameron přitom v první čtyřce podobně úspěšných snímků má hned tři: vedle Avatara „dvojky“ ještě Avatara „jedničku“ plus Titanic. Žebříček pak vede s přehledem právě Avatar (jednička), který vydělal téměř 2,924 mld. USD (cca 62,84 mld. USD).

Na druhém místě je snímek, který James Cameron netočil, Avengers: Edngame se ziskem 2,79 mld. USD (asi 60 mld. Kč).

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Super Mario Bros. ve filmu23 456
2.2.Smrtelné zlo: Probuzení11 020
3.3.Dungeons & Dragons: Čest zlodějů9 829
4.-Mia a já ve filmu 8 507
5.5.Buď chlap!6 678
6.-Sisu5 386
7.4.John Wick: Kapitola 45 177
8.-Krásná katastrofa4 375
9.6.Invalida4 102
10.7.Papežův vymítač3 801

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám