Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Spolu s Kozubem a Žilkovou dotírá na Jana Žižku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi v minulých dnech vyrazili do kin nejčastěji na filmy vyrobené v Česku. V čele žebříčku návštěvnosti se stále drží Jan Žižka režiséra Petra Jákla. Stříbrnou příčku dobyla novinka, další český film Spolu, v němž září Veronika Žilková a Štěpán Kozub. Až třetí je americký Avatar.

Foto: 2media

Veronika Žilková a Štěpán Kozub (film Spolu)

Článek

Jan Žižka se podle nejnovějšího žebříčku Unie filmových distributorů, která žebříček zpracovává, blíží třísettisícové hranici. Do té mu zbývá cca 22 tisíce diváků.

Trailer filmu Jan ŽižkaVideo: R.U. Robot studios

Film Spolu otevírá citlivé téma vztahu matky a postiženého syna v rodině, kde se láska nerozdává rovnoměrně a kde není zvykem svěřovat se a mluvit otevřeně o jakýchkoli problémech.

Bodují i Buko a Banger

Do desítky nejnavštěvovanějších snímků v uplynulých dnech se pak dostaly ještě další dva české filmy: Banger a nově se přidal Buko režisérky Alice Nellis. Také ona se zaměřila na rodinu, kde jeden z členů žije ve vlastním světě. V roli autistky exceluje Martha Issová.

RECENZE: Buko: Terapie humorem zahánějícím strach

Film

Dá se tedy říci, že diváci vyhledávali poměrně dost snímky tuzemské produkce. Co se týče návštěvnosti patřil ovšem uplynulý víkend v kinech k těm slabším.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Jan Žižka17 343
2.58.Spolu14 469
3.2.Avatar (obnovená premiéra)14 383
4.4.Mimoni 2: Padouch přichází10 594
5.-Úsměv10 449
6.3.Banger9 149
7.5.Vstupenka do ráje8 996
8.-Buko5 418
9.7.DC Liga supermazlíčků5 267
10.6.To nic, drahá5 130

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám