Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Připlul, viděl, zvítězil. Avatar 2 trhá rekordy

Pokračování snímku Avatar z roku 2009 bylo bezesporu jedním z nejočekávanějších filmů posledních let. A je to vidět i na jeho návštěvnosti. Jen do českých kin na něj za uplynulý víkend přišlo téměř neuvěřitelných 242 758 diváků, jedná se tedy jednoznačně o nejúspěšnější premiérový víkend letošního roku. Pro srovnání, loni v předvánočním čase podobně triumfoval Spider-Man: Bez domova, na kterého přišlo „jen“ 200 850 diváků.

Trailer filmu Avatar: The Way of Water

 
Článek

Úspěšný americký režisér James Cameron na filmu Avatar: The Way of Water pracoval neskutečných pět let. Přestože mu plány komplikovala pandemie koronaviru a s ní spojená opatření, doba nejistoty je pro něj u konce a jeho veledílo se konečně dostalo do kin.

A zdá se, že se mu tvrdá dřina vyplácí. Podle předběžných odhadů vydělala „dvojka“ Avatara za premiérový víkend celosvětově bezmála 10 miliard Kč.

Připravte si sáček, popcorn a vodu. Připlouvá Avatar

Film

Diváci se po 13 letech setkají s Jakem Sullym v podání Sama Worthingtona a Neytiri (Zoe Saldana), kteří se zatím stali rodiči tří dětí. Jejich poklidný život na nádherné planetě Pandora je narušen pozemšťany, kteří se místní přírodu chystají znovu ničit. Navíc se přiletěli i mstít, Jake a jeho blízcí se pro ně stali zřejmými terči.

Režisér James Cameron pro Novinky: Mám rád, když divák žasne

Film

Rodina tak musí hledat nové útočiště a pokouší se sžít s úplně novým prostředím na mořských útesech, které zdaleka neznají až tak dobře jako svůj domovský prales…

Návštěvnost ostatních filmů je oproti dlouho očekávané novince prakticky zanedbatelná, „stříbrný“ Vánoční příběh přilákal devět tisíc diváků a Princezna zakletá v čase 2 něco málo přes pět tisíc…

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Avatar: The Way Of Water242 758
2.1.Vánoční příběh9 307
3.4.Princezna zakletá v čase 25 214
4.2.Největší dar5 007
5.5.Divnosvět4 462
6.-Kocour v botách: Poslední přání4 290
7.7.Grand Prix2 036
8.9.Šoumen krokodýl1 738
9.6.Šílená noc1 688
10.8.Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo1 536

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám