Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Komiksoví Eternals vedou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Eternals je další americký komiksový film, který obsadil první místo žebříčku návštěvnosti českých kin.

Foto: Falcon

Snímek z filmu Eternals.

Článek

V Eternals se představuje nový tým superhrdinů, který se musí spojit, aby porazil nejstaršího nepřítele lidstva. Richard Madden ztvárnil všemocného Ikarise, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry vynálezce Phastos.

Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig. Po delší době se objevuje v akční roli Angelina Jolie jako divoká bojovnice Thena.

Na druhém místě žebříčku skončila Duna, adaptace známého sci-fi románu spisovatele Franka Herberta. Režisér Denis Villeneuve vytvořil dvě a půl hodiny dlouhé drama o mocenských bojích, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, zdroje vzácného koření.

Třetí je dokumentární film Karel režisérky Olgy Malířové Špátové a čtvrtý akční Venom 2: Carnage, v němž se vrací Tom Hardy jako drsná komiksová postava. Dále hrají Michelle Williamsová, Woody Harrelson, Naomie Harrisová, Stephen Graham, Reid Scott a Laurence Spellman.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.40.Eternals50 866
2.1.Duna23 477
3.3.Karel15 611
4.2.Venom 2: Carnage přichází13 724
5.4.Addamsova rodina 210 766
6.7.Myši patří do nebe7 750
7.5.Není čas zemřít7 471
8.6.Kurz manželské touhy7 035
9.9.Rozbitý robot Ron2 565
10.11.Paroží2 430
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám