Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Jurský svět odsunul Top Gun

Americký akční snímek Jurský svět: Nadvláda je momentálně v českých kinech nejnavštěvovanější. Za víkend na něj zašlo 88 227 diváků.

Foto: Cinemart

Jurský svět: Nadvláda

Článek

Další pokračování „jurských“ filmů je na světě. Příběh filmu Jurský svět: Nadvláda se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar (původního domova oživlých jurských tvorů). Začali se nekontrolovaně rozmnožovat a útočit.

Existují lidé, kteří chtějí tuhle novou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, již jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze. Hlavní role si zahráli Chris Pratt, Bryce Dallas Howardová, Sam Neil, Laura Dernová a Jeff Goldblum.

Druhá příčka a Top Gun: Maverick. Pokračování snímku z osmdesátých let bylo mnoho let odkládáno. Vedle Toma Cruise si v Top Gun: Maverick zahráli také Jon Hamm, Ed Harris, Val Kilmer, Miles Teller či Jennifer Connellyová. V novém díle se setkají Cruise (Maverick) a Goose, syn Maverickova bývalého parťáka. Maverick je totiž instruktorem v letecké škole a mladíka se ujme.

Na třetím místě dožívá česká komedie Tři tygři ve filmu: Jackpot. Albert Čuba, Štěpán Kozub, Robin Ferro a Vladimír Polák slepili scénky v bizarní celovečerní komedii. Vydávají se z Ostravy do Prahy pro jackpot.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
poziceminulý týdenfilmpočet návštěvníků za víkend
1.-Jurský svět: Nadvláda88 227
2.1.Top Gun: Maverick43 570
3.2.Tři tygři ve filmu: Jackpot9 988
4.5.Vyšehrad: Fylm5 644
5.3.Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství5 616
6.23.Náměsíčníci4 107
7.4.Pánský klub3 572
8.7.Ježek Sonic 22 811
9.8.Po čem muži touží 22 217
10.9.Zlouni1 949
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám