Hlavní obsah

Žebříček: Aristokratka ve varu ve velkém přivábila diváky do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend v českých kinech patřil českým komediím. Původní jedničku Jedeme na teambuilding ovšem vystřídala novinka: Aristokratka ve varu. Vyprávění o životě na Kostce znovu potvrdilo, že sázka na adaptaci literárních bestsellerů se často vyplácí. I to, že po úspěšné jedničce může být úspěšná rovněž dvojka.

Trailer k filmu Aristokratka ve varuVideo: Falcon

 
Článek

Informace přinesla Unie filmových distributorů. Ze shromážděných statistik dále vyplývá, že uplynulý víkend byl z pohledu návštěvnosti nadprůměrný.

V kinech se prodalo celkem 186 550 vstupenek. Z toho na obě zmíněné české komedie jich souhrnně bylo přes 95 tisíc.

A zatímco divácký zájem je tím, co je spojuje, v čem se liší, jsou hodnocení diváků a filmových kritiků. Aristokratka ve varu, kterou natočil Jiří Vejdělek podle knih Evžena Bočka, si drží – na rozdíl od „teambuildingu“ - poměrně vysoké známky i v kategorii kvality.

RECENZE: Film Aristokratka ve varu má díky Denisce i humor

Film

Někteří dokonce tvrdí, že dvojka je lepší než jednička, tedy Poslední aristokratka, na niž přišlo do kin podle webu Kinomaniak (2019) přes 514 tisíc diváků. Dodávají, že se podle startu v českých kinech může stát jedním z letošních hitů.

Nejúspěšnější ze snímků, které kina nyní v ČR hrají, ovšem zůstává hollywoodský muzikál Wonka. Na něj se od prosincové premiéry u nás prodalo zatím téměř 258 tisíc vstupenek. O uplynulém víkendu se snímek hrál v 96 kinech. Pro srovnání, Aristokratku ve stejných dnech nabídlo 228 kin.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Aristokratka ve varu75 408
2.1.Jedeme na teambuilding19 879
3.2.Wonka19 706
4.3.Ptáci stěhováci13 421
5.4.Aquaman a ztracené království12 051
6.5.S tebou nikdy10 020
7.6.Ferrari5712
8.7.Přání4863
9.-Bastard4011
10.-Vynálezce4138

RECENZE: Jedeme na teambuilding. Komedie, která paří za firemní peníz

Kultura

Spisovatel a kastelán Evžen Boček: Před filmaři jsem uhájil akorát byt

Knihy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám