Hlavní obsah

Ve 38 letech zemřela Jessica Campbellová ze seriálu Machři a šprti

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká herečka Jessica Campbellová nečekaně zemřela ve věku 38 let. Byla známá mimo jiné ze seriálu Machři a šprti.

Foto: Paramount Pictures

Jessica Campbellová

Článek

Rodina herečky, která od filmu později odešla, aby se stala alternativní léčitelkou, oznámila, že zemřela náhle už 29. prosince v Oregonu. Celý den normálně pracovala a po příchodu domů zkolabovala v koupelně. Příčinu smrti vysvětlí až výsledky pitvy.

Campbellová se narodila v roce 1982 v Tulse ve státě Oklahoma. Debutovala v roce 1992 v televizním filmu V nejlepším zájmu dětí. Známější je studentská komedie režiséra Alexandra Paynea Kdo s koho, kde hrála zklamanou opuštěnou lesbičku, která se vrhne do školních voleb, aby se pomstila. Přestože ve filmu hrála i oslnivá Reese Witherspoonová, zcela neznámá začínající herečka udělala dojem a byla nominována na Independent Spirit Award.

Megaplán Netflixu. Nový film každý týden

Film

Poté nastoupila do slavného seriálu Paula Feiga Machři a šprti, který se rovněž odehrává v americkém středoškolském prostředí. Společnost je tam přísně kastovní. Vygumovaní atleti se baví s roztleskávačkami, rockeři (James Franco a Seth Rogen) se baví mezi sebou a další skupinka je úplně mimo společenský žebříček - jsou to chlapci, kteří viděli Hvězdné války sedmadvacetkrát. Vtipný a pravdivý seriál líčí mládí bez iluzí a Američané ho považují za kultovní.

Po roce 2000 se Campbellová rozhodla, že s hraním skončí a bude se věnovat alternativní medicíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám