Hlavní obsah

Tvůrci Skoro na mizině útočí na korektnost v seriálu Liga mužské moudrosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladimír Skórka, Petr Kolečko či Martin Šimíček připravují Ligu mužské moudrosti, seriál financovaný pouze z příspěvků fanoušků. Hlavní role si zahrají Michal Isteník, Eva Leinweberová, Tomáš Havlínek, Jiří Langmajer či Pavla Gajdošíková.

Foto: Liga mužské moudrosti

Jiří Langmajer

Článek

Skoro na mizině byl úspěšný ostravský internetový seriál, který ukázal s humorem frustraci umělců, kteří kvůli koronaviru nemůžou pracovat. Podíleli se na něm tvůrci seriálu Lajna. V seriálu hráli Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Michal Suchánek, Jana Bernášková a herci ostravského Divadla Mír.

Premiéra pilotního dílu nového seriálu proběhne 8. prosince v 18:00 na YouTube kanálu Dobře vycpaný bobr.

„Ačkoli to vypadalo, že jsme se nadobro odmlčeli, není to tak. Chvíli trvalo, než se vybralo dostatečné množství na natočení pilotního dílu nového projektu, kterým je právě seriál Liga mužské moudrosti. Díky vám se to povedlo a moc vám za to děkujeme,“ vzkazuje Skórka fanouškům.

Foto: Liga mužské moudrosti

Michal Isteník

„Díky příspěvkům fanoušků můžeme skutečně nezávisle tvořit a mohli jsme přijít s kontroverzním tématem a stylem humoru, který by dnes už v televizích neprošel,“ dodává Skórka.

„Také chvíli trvalo, než jsme s Martinem Šimičkem a Petrem Kolečkem přišli na tu správnou myšlenku, o čem by to mělo být, protože seriál musí mít silné téma, jinak nás to nebaví. Tou myšlenkou je, že se musíme postavit proti hyperkorektnosti, proti špatně podanému či zneužívanému fenoménu #metoo a tak dále. Doufáme, že i na tomto poměrně vážném poli se najdou lidé, které seriál pobaví a potěší,“ řekl režisér.

„Všichni se ptají, zda se díky novému seriálu Liga mužské moudrosti opět uvidí se svými milovanými herci z Divadla Mír… a neuvidí. My jsme se moc snažili o to, abychom mohli spolu dál spolupracovat, ale nepodařilo se to domluvit. Kluci jsou časově tak vytížení, že neměli možnost, sílu a ve finále ani chuť se dále účastnit. Mají svých projektů hodně, takže jsme se museli po cestě dál vydat sami a najít novou partu,“ řekl Skórka.

Foto: Milan Malíček , Právo

Petr Kolečko

Autorský tým ale zůstává stejný. Martin Šimíček a Petr Kolečko píšou scénáře, přičemž Kolečko by si chtěl i zahrát v nějakém díle.

„Samozřejmě pokračuje Jirka Langmajer. Ale máme pro fanoušky i opravdu parádní úlovky - těmi jsou například Michal Isteník, kterého diváci milují z Kolečkových seriálů Most a Lajna. Pak se Liga mužské moudrosti pyšní Evou Leinweberovou, jejíž humor a talent lidé zbožňují již od Účastníků zájezdů a výčtem jejích rolí bychom strávili celý den. Dále se můžete těšit na mladého talentovaného herce z Prahy, Tomáše Havlínka, který září v hlavních rolích na divadelních prknech a zahrál si snad v každém známém seriálu nebo také rovnou 10 let v symfonickém orchestru, protože je mimo jiné výborný houslista,“ dodal Skórka.

Reklama

Výběr článků

Načítám