Hlavní obsah

Svěrák natáčí s Kolářovou film Betlémské světlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejosvědčenější pár českého filmu opět na place. Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová hrají v Betlémském světle, které začal v těchto dnech natáčet režisér Jan Svěrák.

Natáčení filmu Betlémské světloVideo: BIOSCOP CZ

 
Článek

Zdeněk Svěrák, který právě oslavil 85. narozeniny, je i podle režiséra ve výborné kondici.

„Film bude o hledání životní harmonie, o hranici mezi vyrovnaností a rezignací, a tohle těžké téma rozptylujeme humorem, stylizací a velkou nadsázkou,“ popsal Jan Svěrák. Scénář vychází z knižních bestsellerů Povídky a Nové povídky Zdeňka Svěráka a je vyprávěný jako příběh o spisovateli, jemuž do běžného života vstupují postavy z vlastních povídek.

„Hraju spisovatele Šejnohu, ten člověk jako by mi vypadl z oka. Je jen o něco komičtější, než jsem já,“ doplnil Zdeněk Svěrák.

Foto: Bioscop

Natáčení Betlémského světla začalo.

Vedle hlavní postavy si ve filmu zahrají také Vojta Kotek, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Jitka Čvančarová a dánská herečka Patricia Schumann.

Funkce střihače se ujal syn režiséra a vnuk hlavního představitele, střihač František Svěrák.

Foto: Bioscop

Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová

Snímek Betlémské světlo se bude natáčet od konce března do května především v Praze. Premiéru tvůrci plánují v dubnu roku 2022 a do kin jej uvede společnost Bioscop. Koproducentem filmu je Česká televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám