Hlavní obsah

Švehlík, Neužil a kdo další? Jana Plodková hledá partnera v nové komedii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých kin v květnu vstoupí další česká romantická komedie. Jmenuje se Život pro samouky. Hlavní hrdinku hraje Jana Plodková. Coby žena po čtyřicítce řeší nejeden problém, k těm nejzásadnějším ale patří najít si vhodného partnera. V užším výběru má pak hned několik „kvalitních“ kusů.

Život pro samoukyVideo: Bontonfilm

 
Článek

Režie nového snímku se ujala Jitka Rudolfová. Vznikl podle knižní předlohy Láska pro samouky Barbory Šťastné.

„Nový život, noví muži, tak proč si připadám jako stará kráva?“ zní anotace předlohy a právě nadhled a ironie hlavní hrdinky mají být jedním ze základních kamenů i pro film.

„Kniha Báry Šťastné mě bavila zejména svou ironií a celkovým nadhledem na životní situace, které v určitém věku prožívá většina žen. Pro filmovou podobu jsme ale museli příběh zhustit, oproti knize v něm třeba není tolik milostných románků a nápadníků hlavní postavy Kláry,“ přibližuje režisérka Jitka Rudolfová.

Té je po čtyřicítce. Zažívá „klasický“ příběh náhlého rozpadu manželství, kdy zůstane se dvěma dětmi sama. Jenže sama být nechce, takže se znovu - občas i nechtěně - vydá do světa, který dávno nezná: do světa, v němž je pro šťastný život důležitá jediná věc – najít chlapa.

Tvůrci nedávno zveřejnili trailer snímku.

Život pro samouky

  • Scénář a režie: Jitka Rudolfová
  • Kamera: Ferdinand Mazurek
  • Hrají: Jana Plodková, Barbora Seidlová, Zuzana Kronerová, Jaroslav Plesl, David Švehlík, Václav Neužil, Lukáš Příkazký, Simona Babčáková, Andrej Polák, Anna Michalcová, Luna Sofie Bauer, Anežka Kubátová, Jiří Vyorálek, Halka Jeřábek Třešňáková, Lenka Šebek Loubalová, Martin E. Kyšperský, Jelena Juklová a další
  • Premiéra: 11. května 2023

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:
Jitka Rudolfová

Výběr článků

Načítám