Hlavní obsah

Společnost Matta Damona se ohradila proti Trumpovi, zase zneužil umělce v kampani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donald Trump zveřejnil podivné video. Vzal si vyprávění Matta Damona z filmu Air: Zrození legendy, ale změnil obraz - místo herců dodal sám sebe. Bývalý americký prezident už byl několikrát upozorněn, že nemá v kampaních zneužívat díla umělců, kteří s tím nesouhlasí. Zjevně je mu to jedno.

Foto: Andrew Harnik, ČTK/AP

Donald Trump

Článek

Filmaři se podivili, když našli na internetu video, kde účinkuje Trump jako dítě i jako dospělý a k tomu hraje zvuk z hollywoodského filmu.

Produkční společnost Matta Damona a Bena Afflecka prohlásila, že s užitím ukázky v kampani bývalého prezidenta nesouhlasila a nijak ho nepodporuje.

Nové sportovní drama se odehrává v osmdesátých letech a jako postava v něm figuruje třeba basketbalista Michael Jordan. Film režíroval Ben Affleck a produkoval Damon s firmou Artists Equity.

Foto: Amazon

Matt Damon

„Neměli jsme o tom povědomost a neschválili jsme a nepodpořili žádné užití ukázky z filmu Air v Trumpově kampani jako politické reklamy nebo k jakémukoliv jinému účelu,“ sdělila společnost Artists Equity.

Donald Trump to zatím nekomentoval, nicméně podobné přehmaty dělá neustále. Proti tomu, aby se Trump spojoval s jejich tvorbou, už protestovali The Rolling Stones, Neil Young, Adele, Brian May, Elton John nebo R.E.M. Jejich frontman Michael Stipe Trumpa v roce 2022 označil za „smutného ubožáka“ a dodal, že nemá užívat jejich hudbu a jeho hlas pro svou stupidní politickou šarádu.

Muzikant Petr Kužvart: Vrátit se k hraní bylo psychicky náročné

Kultura

Trump kritizuje oscarového Parazita: Co to sakra mělo znamenat?

Film

Reklama

Související témata:
Film Air: Zrození legendy

Výběr článků

Načítám