Hlavní obsah

Režisér Spike Lee se zastal Woodyho Allena, pak se omlouval

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Spike Lee, který právě uvedl na Netflixu film Da 5 Bloods, se zastával Woodyho Allena obviňovaného z obtěžování adoptivní dcery. Později ale svá slova odvolal.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Spike Lee

Článek

V rozhovoru pro americké rádio se Lee prezentoval jako Allenův kamarád. Prohlásil, že Allen je skvělý filmař a že nemůžeme někoho „vymazat“ a dělat, jako by nikdy neexistoval.

Ale hned další den se na sociálních sítích omlouval. „Hluboce se omlouvám. Vyjádřil jsem se špatně. Netoleruji a nebudu tolerovat sexuální obtěžování, napadení nebo násilí. Takové chování způsobuje skutečné škody, které se nedají bagatelizovat.“

Woody Allen je už desítky let obviňován z obtěžování adoptivní dcery Dylan, nic mu však nebylo prokázáno a případ byl odložen. Studio Amazon přesto odmítalo uvést jeho film a vycouvalo i z dohody o dalších filmech. Allen se postupně stal „toxickou” osobou. Někteří herci se od něj distancovali, i když např. Javier Bardem a Diane Keatonová se ho zastávali.

Proti Woodymu Allenovi demonstrovali zaměstnanci nakladatelství

Film

Memoáry slavného režiséra mezitím putovaly po nakladatelstvích a v atmosféře MeToo je nikdo dlouho nechtěl vydat. Zaměstnanci nakladatelství Hachette Book Group v březnu dokonce proti knize demonstrovali. Nakonec ale stejně vyšla.

Reklama

Výběr článků

Načítám