Hlavní obsah

První ukázka. Prince Mamánka vyhodí z domu, ujme se ho Vetchý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádka Princ Mamánek nabízí první trailer. Autorem předlohy, režisérem, producentem i představitel titulní role je Jan Budař.

Trailer filmu Princ mamánek

 
Článek

Ve filmu si zahráli také Ondřej Vetchý, Martin Huba, Boleslav Polívka nebo Veronika Kubařová. Po třiceti letech se vrací k filmu Jana Nagyová (Arabela).

Rozmazleného Prince Mamánka vyhodí otec ve 39 letech z paláce. Potká ho Ondřej Vetchý v roli rytíře Hudrovala z Dětenic. Stane se jeho průvodcem na cestě k dospělosti. Vypravěčem je Boleslav Polívka, krále ztvárňuje Martin Huba.

„Všechny herce jsem si pro roli vybral, všem jsem ji osobně nabídl a měl jsem štěstí, že ji všichni přijali,“ řekl Jan Budař. „Doufám, že například Ondra Vetchý diváky v téhle roli i trochu překvapí. Má ve filmu trochu komickou a zároveň dojemnou polohu a tahle kombinace se mu podle mě hodně povedla.“

Postava Boleslava Polívky bude pestřejší než pouze vypravěč. „Hraje hrobníka Hroudu, jeho postava nejenže příběhem provází, ale je i trochu šaman a čaroděj a přinese do filmu magii a nadpřirozeno. Bolek Polívka je zkrátka mistr a téhle role se zhostil skvěle,“ dodal Budař.

Maminku rozmazleného prince hraje  představitelka legendární Arabely Jana Nagyová.

„Role královny Ludmily mě nadchla tolik, že jsem jí nemohla odolat, hned po přečtení scénáře jsme se s ní ztotožnila,“ říká Jana Nagyová. „Celý měsíc před natáčením jsem měla trému, ale hned první den natáčení, v okamžiku, kdy jsem vkročila na plac a viděla kolem sebe připravený a sympatický štáb, jsem se začala cítit jako ve velké rodině, která mě přijala s otevřeným srdcem.“

Pohádka vstoupí do kin 27. října 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám