Hlavní obsah

Produkční tým Černobylu zpracuje téma studené války

Právo, Tereza Frýdová

Málokterý filmový projekt zaznamenal takové ohlasy jako pětidílná minisérie Černobyl v minulém roce. Společnost Sister Pictures vedená Jane Featherstonovou je jednou z těch, které se na jeho vzniku podílely. Nyní se zaměří na další sérii. Bude se týkat studené války, konkrétně jejího nejznámějšího symbolu – Berlínské zdi. Informaci přinesl internetový magazín Deadline.

Foto: ČTK/ZUMA/Jan Scheunert

Berlínská zeď, symbol studené války

Článek

Předlohou pro nový projekt se stal podcast (tedy tematický rozhovor) s názvem Tunnel 29 Heleny Merrimannové. Děj vychází mimo jiné z vyprávění Joachima Rudolpha, který v šedesátých letech pomáhal stavět tunel pod Berlínskou zdí a s nímž se autorka spojila.

Jakým způsobem ji příběh ohromil, popsala v rámci rozhovoru pro britský deník Metro.

„Ve svém vyprávění byl extrémně skromný. Neměla jsem pocit, že by si myslel, že udělal něco tak významného. Bylo tam tolik okamžiků, kdy mohl říct, že dál nepůjde, ale on vždy pokračoval,“ sdělila.

Podcast uvedla minulý rok v listopadu rozhlasová stanice BBC Radio 4. Záhy poté se setkal s velmi pozitivním ohlasem a do této chvíle si ho stáhlo více než pět milionů uživatelů.

To se stalo pravděpodobně důvodem, proč o autorská práva k projektu soupeřilo hned několik věhlasných společností a režisérů. Jedním z nich byl například americký režisér Sam Mendes, autor posledních bondovek Skyfall a Spectre.

Fanoušci seriálu Černobyl si zařídili byt ve stylu sovětské éry

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám