Hlavní obsah

Příběh Mašínů znovu ožívá. Jan Nedbal a Oskar Hes představují film Bratři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utekli, protože chtěli žít ve svobodném světě. Z Československa ovládaného komunisty se dokázali probít až do Západního Berlína. Ještě, než se tak ale stalo, zabili několik lidí. Příběh bratrů Josefa a Ctirada Mašínů ožije v říjnu v českých kinech. A s ním stále nedořešená otázka: byli to hrdinové, anebo vrazi?

Herci Oskar Hes a Jan Nedbal představují film BratřiVideo: CinemArt

 
Článek

Hlavní role bratrů Mašínů ve snímku ztvárnili Oskar Hes a Jan Nedbal, kteří se o postavách, které hrají, o natáčení, o kontroverzním příběhu rozpovídali v krátkém rozhovoru.

„Hraju Josefa, který je, mám-li oba bráchy srovnat, takový uvolněnější. Rád chodí do společnosti, má rád holky, je takový uvolněnější,“ uvádí ke své roli Oskar Hes.

Režisér Tomáš Mašín: Afázie? Těžký úkol pro herce i režiséra

Film

„Kdyby to byl jen scénář podle fikce, tak se to natočit nedá, protože by tomu nikdo neuvěřil,“ doplňuje Jan Nedbal s tím, že pro něj šlo vůbec o první roli v takto akčním projektu.

Film Bratři

  • Režie: Tomáš Mašín
  • Scénář: Marek Epstein
  • Kamera: Friede Clausz
  • Žánr: dobrodružný, historický, drama
  • Stopáž: 135 min
  • Hrají: Oskar Hes (Josef Mašín) a Jan Nedbal (Radek Mašín), Tatiana Dyková (Zdena Mašínová), Matěj Hádek (Zbyněk Roušar), Adam Ernest (Milan Paumer), Matyáš Řezníček (Václav Švéda), Antonín Mašek (Zbyněk Janata)
  • Premiéra: 26. října 2023

Film Bratři představil první ukázku. Vypráví o bratrech Mašínech

Film

Syn zastřeleného účetního promluvil: „Mašínové jsou loupežní vrazi“

Domácí

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kniha: Mašínovi: Ve stínu šibenice - Vladimír Mertlík

Reklama

Výběr článků

Načítám