Hlavní obsah

Obchodní dům z 30. let, nová Kriminálka Anděl i Iveta. Nova má velké plány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváky Televize Nova a platformy Voyo čeká v roce 2023 řada novinek. Nové seriály je zavedou do obchodního domu ze 30. let minulého století, pokračování bude mít Kriminálka a Anděl i Iveta a nově se představí Martin Pechlát jako Táta v nesnázích.

Foto: TV Nova

David Švehlík a Marek Taclík

Článek

Výpravný seriál s pracovním názvem Obchodní dům se odehrává v roce 1939, kdy se v Praze otevírá nejmodernější obchodní dům v Evropě.

„Osudy lidí s ním spjatých bude vyprávět nový seriál v režii Bisera A. Arichteva. Produkuje jej společnost Dramedy Productions, která mimo jiné stála za úspěšnou minisérií z dílny Voyo Originál Guru,“ sdělil Michal Prokeš z Novy.

Jaké to je, když se rodiče rozhodnou žít po svém a dát se po téměř čtyřicetiletém soužití rozvést, bude vyprávět komediální Mozaika. Za jejím scénářem stojí dvojnásobná držitelka Českého lva Alice Nellis a produkuje ji společnost Lucky Man Films Davida Ondříčka, který má na svém kontě hned šest Českých lvů.

Foto: TV Nova

Martin Pechlát a Petra Hřebíčková

V seriálu Jedna rodina svede dohromady péče o vlastní i vyženěné a vyvdané děti pět dospělých lidí. Seriálovou novinkou, které se diváci dočkají už letos na podzim, je Táta v nesnázích s Martinem Pechlátem v hlavní roli otce tří dospělých dcer.

„Projekty vznikající pod značkou Voyo Originál se v příštím roce rozrostou o další žánrově pestré formáty. Šestidílná série Extraktoři slibuje špionážní thriller z prostředí civilní rozvědky v hlavní roli s Jakubem Štáfkem. Další z minisérií podle skutečných kriminálních případů bude Hojer. Vrátí se k případům bývalého šéfa pražské mordparty Jiřího Markoviče, který vyšetřoval ty nejhorší sadistické vrahy moderní československé historie,“ dodal Prokeš.

Foto: TV Nova

Vojtěch Vodochodský a Anna Fialová jako Petr Sepéši a Iveta Bartošová.

RECENZE: Iveta. Dobří herci ve zbytečné sérii

Kultura

Další řady se dočká série Iveta a fanoušci Davida Švehlíka a Marka Taclíka se mohou těšit na pokračování Kriminálky Anděl.

Pracuje se i na filmu Amerikánka Viktora Tauše. „Amerikánka vychází ze skutečného příběhu dívky, kterou jsem poznal před více než dvaceti lety, v čase, kdy jsem žil jako bezdomovec. Vyprávěli jsme si své příběhy a fabulovali z nich příběhy fiktivní, které jsme po čase nedokázali rozlišit od pravdy,“ řekl Viktor Tauš.

Nova chystá také snímek Muž, který stál v cestě, vyprávějící příběh lékaře a politika Františka Kriegla, hrdiny Pražského jara 1968, jenž byl v noci 21. srpna společně s pěti vedoucími představiteli strany a státu (Dubček, Černík, Smrkovský, Špaček a Šimon) zatčen a unesen do Moskvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám