Hlavní obsah

Nejdražší seriál v historii? Nový Pán prstenů se ukazuje v prvním traileru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už druhého září se opětovně otevřou brány Tolkienovy Středozemě. Na službě Amazon Prime odstartuje seriál Pán prstenů: Prsteny moci, který má být tím vůbec nejdražším v historii. Jen první z jeho pěti sérií vyjde na 465 milionů dolarů (10 miliard korun), tvůrci na ni lákají v prvním minutovém traileru.

Upoutávka na seriál Pán prstenů: Prsteny mociVideo: Amazon Prime

 
Článek

Děj seriálu se odehrává tisíce let před událostmi filmové a knižní trilogie. Zasazen je do Druhého věku, během nějž byly ukovány Prsteny moci i Sauronův Jeden prsten.

Diváci se přesto mohou těšit na některé známé postavy, konkrétně na Galadriel a Elronda, které ztvární Morfydd Clarková a Robert Aramayo. Objeví se také Isildur, zakladatel království Gondor, jehož si zahraje Maxim Baldry.

Fanoušci knižní předlohy se nicméně obávají, jak moc se seriál odchýlí od detailně popsaného Tolkienova světa. Tvůrci totiž dostali poměrně volnou ruku a čerpají jen z takzvaných Dodatků, na knihu Silmarillion, jež zevrubně popisuje celou mytologii a historii Středozemě, práva nedostali.

Filmaři však zřejmě s úspěchem počítají už dopředu, protože ještě před odvysíláním první řady jsou naplánovány další čtyři. Celkový rozpočet Pána prstenů se má vyšplhat k miliardě dolarů (21,65 miliardy korun), čímž dílo předčí i dosavadní historicky nejdražší seriál Hra o trůny z dílny HBO.

První upoutávka Pána prstenů láká na premiéru 2. září

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám