Hlavní obsah

Mělas to vědět je podle médií jedním ze seriálů roku, sledovanost rostla každý týden

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší událost od seriálu Sedmilhářky. Takovými přívlastky nešetří zahraniční média v souvislosti s minisérií The Undoing (Mělas to vědět), která je k vidění i na HBO.

Trailer Mělas to vědětVideo: Home Box Office, Novinky

 
Článek

Finále Mělas to vědět přilákalo 3 milióny diváků placeného kanálu. To je nejvíce od dob finále Sedmilhářek. Oba seriály produkoval David E. Kelley, který je i jedním z autorů scénářů.

Ještě zajímavější je, že sledovanost seriálu rostla každým týdnem. Finále mělo o 43 % vyšší celkovou sledovanost než předcházející týden a dvakrát lepší výsledek než premiéra. To se nestává často a bývá to většinou znakem kvalitních seriálů, zatímco u těch méně kvalitních je nejsledovanější premiérový díl.

Mělas to vědět režírovala Susanne Bierová, hlavní role měli Hugh Grant a Nicole Kidmanová. Hráli bohaté americké manžele, terapeutku Grace a lékaře Jonathana, kteří si užívají spokojený život v luxusním bytě, chodí na charitativní akce milionářů a dítě mají na drahé výběrové škole.

Foto: HBO

Nicole Kidmanová a Hugh Grant si jako manželé výborně rozumějí.

Iluze dokonalosti se Grace zhroutí, když někdo zabije atraktivní mladou ženu, kterou sotva znala. Policie si myslí, že to udělal její ctihodný manžel, který předtím léčil její dítě.

Pomalu zjišťuje, že Jonathan ji dlouho podváděl. Lidé se na ni dívají skrz prsty jako na manželku „vraha“ a ředitel naznačuje, že nechce, aby její syn dál chodil na výběrovou školu. Přestože Grace manžela nesnáší za jeho aféry, neuvěří, že by brutálně vraždil. Pomůže mu z vazby a pokouší se zjistit, co se stalo.

Vcelku málo originální krimi příběh dokáže dlouho udržovat napětí, má věrohodné postavy a je skvěle obsazen. Recenze měl většinou příznivé, i když úplně jednoznačné to nebylo.

Reklama

Výběr článků

Načítám