Hlavní obsah

Lavi je pořád dement, říká herec Štáfek o své postavě fotbalisty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Humoristický seriál Vyšehrad o fotbalistovi Juliovi „Lavi“ Lavickém se dočká i filmové verze. Snímek o bývalém hráči Sparty, který skončil v FK Slavoj Vyšehrad, půjde do kin na jaře příštího roku.

Foto: Bioscop

Jakub Štáfek je fotbalista Lavi.

Článek

Hlavní postavu ztvární Jakub Štáfek, který slibuje: „Lavi je pořád stejný dement.”

O režii se podělí s Martinem Koppem. „Film Vyšehrad je dospělejší, nejsou to už jen krátké skeče jako v seriálu. S Martinem Koppem a kameramanem Honzou Filipem společně fungujeme skvěle, takže když jdu před kameru, je to už pro mě jenom taková třešnička na dortu,“ dodal.

„Vyšehrad je fenomén a pro všechny tvůrce je to totálně srdcová záležitost. A protože všichni trochu dorostli, jsou moudřejší a dospělejší, tak jsme si řekli, že by Vyšehradu slušelo filmové plátno. Velikostně je pro Laviho tak akorát. Chtěli bychom tuhle velkolepou podívanou ukázat lidem hlavně v kině. Když už Lavi znovu ožije, tak ať je to s plnou parádou. Tvoříme ryzí zábavu a diváci se mají na co těšit,“ uvedl jeden z producentů Ctibor Pouba.

„Ve filmu zachováváme všechno, co si diváci v seriálu oblíbili. Vyprávíme ale více filmový příběh, mapujeme Laviho snahu dostat se dál a výš, a zároveň nahlížíme hlouběji i do jeho rodinného života, ve kterém se objeví například i dítě. Zkrátka Lavi roste spolu s námi všemi. Myslím, že se Tomáši Vávrovi podařilo napsat scénář, který tohle všechno v sobě má,“ dodal Pouba.

Agenta Jardu si zahraje Jakub Prachař, předsedu klubu Ondřej Pavelka a trenéra Jiří Ployhar. V dalších rolích se představí Ivana Chýlková, David Prachař, Jaroslav Plesl, David Novotný či Jiří Dvořák.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám