Hlavní obsah

Kolečko napsal seriál Chataři. Hrají Chýlková, Hanák či Myšička

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scenárista Petr Kolečko (Most!, Čtvrtá hvězda) napsal humoristický seriál Chataři o partičce trochu rozhádaných českých chatařů, kteří touží po „pohodě“.

Foto: Česká televize

Martin Myšička a Pavla Beretová.

Článek

Hlavních rolí se ujali Martin Myšička, Ivana Chýlková, Radek Holub, Pavla Beretová, Josef Polášek, Jana Švandová nebo Tomáš Hanák a režíruje Radek Bajgar.

Mezi chataři jsou pravičáci i levičáci, bohatí i chudí, Pražáci i Moraváci. Každý žije ve své bublině. „Mě baví, že na chatě se potkají lidi z různých sociálních vrstev. Mohou mít úplně odlišnou práci, jiné vzdělání, příjmy, jsou tu voliči všech stran – jenže na chatě je to prostě jedno. Tedy většinou. Ostatně seriál charakterizujeme sloganem: Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život!“ vysvětlil kreativní producent Josef Viewegh.

„Taky žiju napůl na Sázavě a chatovou osadu mám přímo pod barákem, takže jsem se k tématu cítil mimořádně povolaný. Trochu zvláštní na projektu bylo, že Petr Kolečko sám nikdy nechatařil. Ale naštěstí je jednou z hlavních postav ajťák, takový mimoň, přes kterého ostatní chataře nahlížíme. Samozřejmě že si chataření postupně zamiluje. No a to samé se stalo Kolečkovi, letos má chatu pronajatou na celé léto, stal se z něj normálně chatař.“

Foto: Česká televize

Ivana Chýlková

Martin Myšička hraje ajťáka z Prahy: „Manželka Ivana nám pronajala na sezonu chatu, abych prý přišel na jiné myšlenky a abychom mohli být v přírodě, v lese, u vody, u potoka, rozdělat si oheň v krbu, a hlavně zažít tu chatařskou pohodu. David k tomu všemu moc vztah nemá, dělá to vlastně kvůli Ivaně.“

Rodina Južanova má ovšem velké tajemství. „Divák tajemství od začátku zná a humor pramení z toho, jak úporně rodina tajemství střeží. Južanovi jsou jako jediní z Moravy, přísně katolická rodina a ve vztazích k ostatním vzorkům společenství tak dochází k řadě vtipných momentů, až na hraně žánru komedie a tragédie,“ poznamenal Igor Bareš.

Seriál bude mít třináct dílů. Vzniká komplet v chatové osadě v Nižboru u rybníků. Filmaři využívají tamní přírodu včetně nedaleké Berounky. „Když jsem poprvé přijížděla na plac, měla jsem slzy štěstí v očích, je to sen, mít takovou chatovou oblast jako lokaci pro natáčení. Moc se těším, bude to krásné léto v přírodě. Chalupaření obecně miluju, nejvíc když si můžu vzít tepláky a pár dní si nemýt hlavu,“ dodala Pavla Beretová, která hraje manželku Martina Myšičky.

Reklama

Výběr článků

Načítám