Hlavní obsah

Husiti mluví anglicky. První ukázka z amerického Žižky

Americký film Jan Žižka nabízí první ukázku. Do českých kin má akční drama jít 8. září.

Teaser k filmu Jan Žižka

 
Článek

Husitského vojevůdce Jana Žižku hraje v novém snímku americký herec Ben Foster, který je znám ze seriálů jako Machři a šprti, Odpočívej v pokoji a Jmenuju se Earl. Dalších rolí se ujali neméně proslulí Michael Caine a Til Schweiger.

Foto: Bioscop

Ben Foster je Jan Žižka.

Celý film se odehrává v době Žižkova mládí, ještě před husitskými válkami. Přesto v něm podle tvůrců je dost akčních scén.

Foto: Bioscop

Ben Foster (uprostřed)

„Když jsem začal pracovat s Michaelem Cainem, přemýšlel jsem nad tím, jak budu režírovat držitele dvou Oscarů a jak mě bude brát. Překvapilo mě, jak byl úžasný. Naslouchal mi a po každý klapce se mě zeptal, jestli to nemá zkusit ještě jinak. Pro mě je srdcem toho filmu,“ popsal Petr Jákl spolupráci s americkým hercem, jenž ztvárnil Lorda Boreše.

A podobně nadšený je i z ostatních herců. „Německý herec Til Schweiger má za sebou skvělou kariéru. Přemýšlel jsem, jakým způsobem k němu přistupovat, protože jsem slyšel, že s ním není jednoduché pracovat. Nakonec to bylo absolutně úžasné. Je to obrovský profesionál, a po natáčení jsme se dokonce stali přáteli,“ dodal.

Foto: Bioscop

Karel Roden

„Ben je jiný než všichni ostatní. Je to minimalistický herec. Čím méně toho dělá, tím je to zajímavější. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem se naučil s ním pracovat, ale i vizuálně pro mě ztvárnil Žižku tak, že Jan Žižka je Ben Foster,“ svěřil se Jákl.

Z českých herců se ve filmu objeví třeba Karel Roden, Ondřej Vetchý, Jan Budař, Ben Cristovao a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám