Hlavní obsah

Hotovo, hlásí Svěrák. Komedii natočil s Kolářovou, Kotkem či Vetchým

Snímek Betlémské světlo Zdeňka a Jana Svěrákových je dotočen, komedie o hledání životní harmonie by měla vstoupit do kin v dubnu 2022.

Svěrák dotočil Betlémské světlo

 
Článek

Vedle Zdeňka Svěráka se diváci mohou těšit na Danielu Kolářovou, Terezu Rambu, Vojtěcha Kotka, Ondřeje Vetchého či Vladimíra Javorského.

Film vznikl podle příběhů z knížek Povídky a Nové Povídky Zdeňka Svěráka. Hlavní postavou je starý spisovatel, kterému do běžného života vstoupí postavy z vlastních povídek.

Foto: Biscop

Tereza Ramba a Vojta Kotek

Foto: Bioscop

„Přesto, že jsme točili v náročných podmínkách covidové doby, všechno nám překvapivě vycházelo,“ svěřil se režisér Jan Svěrák. „Táta hrál hlavní filmovou roli po dlouhých patnácti letech a byla radost se na něho od kamery dívat. Jestli se nám to takhle podaří i dokončit, mohl by to být krásný film,“ řekl poslední natáčecí den ve Stráži nad Nežárkou režisér.

Foto: Bioscop

Vojta Kotek

Za kameru se postavil držitel osmi Českých lvů a dalších pěti nominací – fenomenální kameraman Vladimír Smutný, který začal se Svěrákovými spolupracovat již na Koljovi před 25 lety. Osvědčený tým dále tvoří oceňovaný architekt Jan Vlasák a kostýmní výtvarnice Simona Rybáková. Střihu celého filmu se poprvé ujme syn režiséra a vnuk hlavního představitele, střihač František Svěrák.

Reklama

Výběr článků

Načítám