Hlavní obsah

Herečka Sayaka Kanda byla nalezena mrtvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletá japonská herečka Sayaka Kanda byla nalezena mrtvá. Policie nevylučuje násilný trestný čin. Herečka měla jednu z hlavních rolí ve filmu Bean Cake z roku 2001, který zvítězil na festivalu v Cannes v kategorii krátkých filmů.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Sayaka Kanda

Článek

Herečka byla nalezena v sobotu v tratolišti krve před hotelem v japonském Saporu. Podle policie dopadla na zem z šestého patra. Nevylučuje proto vraždu ani sebevraždu.

Sayaka Kanda byla v Asii velmi známá, hrála v mnoha seriálech, filmech a v divadlech. Dabovala a zpívala. Proslavila se filmem Davida Greenspana Bean Cake (2001), který si odvezl Zlatou palmu z Cannes.

Foto: Profimedia.cz

Sayaka s Meryl Streepovou

V posledních letech například dabovala hlavní hrdinku animovaného Ledového království do japonštiny. Měla hrát také Elizu Dolittlovou v japonské divadelní verzi My Fair Lady.

,,Sayaka Kanda (35 let) zemřela 18. prosince ve 21.40. Je nám velice líto, že musíme oznámit tuto zprávu všem fanouškům, kteří nás podporovali, a všem, kteří se o nás starali. Stále nemůžeme její smrt přijmout a bojujeme s tím,“ oznámila její agentura. Požádala také, aby média zatím nekontaktovala její příbuzné.

Herce Eddieho Hassella ze série Sběratelé kostí zastřelili lupiči

Film

V roce 2020 byl zavražděn americký herec Eddie Hassell. Nedaleko Dallasu ho policie našla v autě, byl převezen do nemocnice, kde ho prohlásili za mrtvého. Hassell hrál v seriálech jako Studio 60, Policajti z L.A., Devious Maids nebo Sběratelé kostí a ve filmu Děcka jsou v pohodě z roku 2010 s Julianne Moorovou, Markem Ruffalem a Miou Wasikowskou.

Filmový rok 2022. Svěrák, Krotitelé duchů, Avatar 2 i thriller s Rodenem

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám