Hlavní obsah

Hercule Poirot se vrací. Řeší přízraky ve světě mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obdivovatelé Agathy Christie, Hercula Poirota čeká na podzim překvapení. Do kin míří další dobrodružství legendárního detektiva, vševědoucího muže, který proslul svým suchým humorem. Tvář mu opět propůjčil britský herec Kenneth Branagh, jenž se ve filmu Přízraky v Benátkách dostane až do světa mrtvých. Tvůrci nyní představili trailer.

Přízraky v BenátkáchVideo: Falcon

 
Článek

Děj snímku jinak zavede diváky do doby po 2. světové válce, kdy je Hercule Poirot v penzi. Žije v dobrovolném exilu na severu Itálie. Chce mít od všech hlavně klid.

Ten mu ale naruší jedno netradiční pozvání. Se zdráháním se zúčastní duchařské seance, která skončí smrtí jednoho zúčastněných. A kdo jiný by měl pátrat po vrahovi než právě on?

Přízraky v Benátkách budou mít v českých kinech premiéru 14. září. Jde již o třetí film v pořadí, kde Hercula Poirota hraje Kenneth Branagh. Chystané novince předcházely Vražda v Orient Expresu (2017) a Smrt na Nilu (2022). Oba filmy si drží poměrně vysoké hodnocení ve filmových databázích, velmi úspěšné byly v kinech, i co se týče tržeb.

Přízraky v Benátkách jsou filmovou adaptací knihy Agathy Christie, která v češtině vychází pod titulem Viděla jsem vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám