Hlavní obsah

George Clooney skončil 4 dny před natáčením v nemocnici se zánětem slinivky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec George Clooney skončil před časem v nemocnici a málem ohrozil natáčení filmu The Midnight Sky. Měl zánět slinivky. Domnívá se, že si to asi způsobil sám tím, jak rychle zhubnul kvůli roli o zhruba 12 kilogramů.

George Clooney v novém filmu Půlnoční nebeVideo: Netflix, Novinky/Reuters

 
Článek

Clooneyho po pár dnech z nemocnice propustili a film pro Netflix normálně dotočil. Hraje v něm astronauta Augustina Lofthouse, který má rakovinu.

Zánět slinivky může být vážný problém doprovázený intenzivní bolestí. „Snažil jsem se moc rychle zhubnout a pravděpodobně jsem se o sebe moc nestaral,“ domnívá se 59letý herec, ale akutní zánět slinivky břišní bývá způsoben spíše nadměrnou konzumací alkoholu, tučným jídlem, kouřením nebo také úrazem (třeba úderem do břicha). Svou roli hraje i genetika.

Foto: Profimedia.cz

George Clooney

Kvůli roli si Clooney nechal narůst plnovous: „Nechal jsem si narůst velký ošklivý plnovous a můj syn je z toho nadšený, protože mi do toho může schovávat věci, kterých si nevšimnu, dokud nejdu do práce.”

Foto: Profimedia.cz

Americký herec George Clooney

„Ale moje manželka a dcera byly opravdu šťastné, když jsem se toho zbavil, protože bylo fakt těžké najít v tom chaosu obličej,“ dodal.

Ve filmu The Midnight Sky hrají mimo jiné Felicity Jonesová a David Oyelowo. Clooney pochválil také dětskou hvězdičku Caoilinn Springallovou, která je prý velký talent. Sci-fi snímek má premiéru na Netflixu 23. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám