Hlavní obsah

Forrest Gump v turbanu. Indové točí vlastní verzi kultovního filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Indická verze slavného amerického filmu Forrest Gump se právě natáčí, do kin by měla jít na Vánoce 2020.

Foto: Viacom18/Paramount

Prostoduchý Ind je novým Forrestem.

Článek

Tom Hanks už ve filmu hrát nebude, v hlavní roli prostého Sikha, který se náhodou přimotá k nejdůležitějším dějinným událostem, zazáří bollywoodský herec Aamir Khan. Snímek s názvem Laal Singh Chaddha točí Viacom18 Studios a Aamir Khan Productions a režie se ujal Advait Chandan.

„Jsme nadšeni, že spolupracujeme s Aamir Khan Productions a Viacom18 Studios a že nabídnou tento nadčasový příběh úplně nové generaci diváků,“ uvedl Andrew Gumpert z Paramountu.

10 tipů na kultovní filmy, které byste měli vidět

Film
Foto: Paramount Pictures

Forrest Gump

Indický herec a režisér Aamir Khan je hvězda, která hraje přes třicet let a má za sebou desítky filmů. Protože návštěvnost filmů v Asii je ve srovnání s Evropou ohromná, někdy se mu říká „největší filmová hvězda světa“. Khan točí všechno od romantických dramat přes komedie po akční filmy.

Původní Forrest Gump Roberta Zemeckise řadí kritici k nejlepším filmům všech dob, dostal šest Oscarů včetně nejlepšího filmu a nejlepšího herce. Vznikl podle stejnojmenného románu Winstona Grooma z roku 1986.

Namasté pane Brente! Geniální Kancl se točí i v Indii

Kultura

Není to zdaleka první příběh ze Západu, který Indové předělali po svém, jde o poměrně obvyklou praxi a v mnoha případech to dělají načerno, takže původní autoři nic nedostanou. V poslední době se ale šíří i oficiální bollywoodské remaky, třeba Dil Bechara, východní verze filmu Hvězdy nám nepřály. Plánují se další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám