Hlavní obsah

Filmové premiéry: Trojúhelník smutku, Světlonoc, Dobrý šéf, Zoufalky, Černé brýle a V prach se navrátíš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítěz Zlaté palmy v Cannes, Trojúhelník smutku, je mimořádně vtipná společenská satira. Tereza Nvotová natočila hororové drama Světlonoc. Javier Bardem září v komediálním dramatu Dobrý šéf. Zoufalky jsou žákyně 9. třídy, které se chtějí stát nejpopulárnějšími v celé škole. O tom, že s džinem není radno si zahrávat je fantasy Tři tisíce let touhy. Prostořeká britská uklízečka vyvolá pozdvižení ve světě upjatých snobů v komedii Paní Harrisová jede do Paříže. Mysteriózní horor má název Černé brýle. Na čínském venkově se odehrává drama nečekané lásky V prach se navrátíš.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Trojúhelník smutku

Model Carl a influencerka Yaya jsou pozváni na luxusní výletní plavbu, kde je (kromě nich) nechutně bohatá společnost. Je tu starý mládenec hledající životní lásku, výstřední ruský obchodník a lodi vládne věčně opilý kapitán. Když nečekaná událost zamíchá kartami, charaktery cestujících se ukáží v pravém světle.

Trailer filmu Trojúhelník smutkuVideo: Aerofilms.cz

Trojúhelník smutku, Švédsko / Francie / Velká Británie / Německo 2022, komedie, 149 min., režie: Ruben Östlund, hrají: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Zlatko Burić, Woody Harrelson a další.

Světlonoc

Třicátnice Šarlota se vrací do rodné vesnice hluboko ve slovenských horách. Před mnoha lety odsud za nejasných okolností utekla. Její návrat v místních vzbuzuje podezření, po celou dobu ji považovali za mrtvou. Bojí se, že svým příchodem probudí čarodějnici, která podle legend straší v okolních lesích.

Trailer filmu SvětlonocVideo: Forum Film

Světlonoc, Slovensko 2022, mysteriózní drama, 109 min., režie: Tereza Nvotová, hrají: Natalia Germani, Eva Mores, Juliana Oľhová, Zuzana Konečná, Marek Geišberg a další.

Dobrý šéf

Julio Blanco je šéf rodinné firmy, který nemá děti, protože - jak říká svým zaměstnancům - oni jsou jeho rodina. Právě se chystá získat ocenění jako nejlepší regionální podnik roku, za pár dní má přijít hodnotící komise, a jemu se začne všechno hroutit pod rukama.

Trailer filmu Dobrý šéf Video: BontonfilmCZ

Dobrý šéf, Španělsko 2021, komedie, 121 min., režie: Fernando León de Aranoa, hrají: Javier Bardem, Manolo Solo, María de Nati, Sonia Almarcha a další.

Zoufalky

Oslavy konce milénia se blíží a tři žákyně 9. třídy už mají školní šikany dost. Rozhodnou se to změnit a do termínu plesu se stát nejpopulárnějšími dívkami školy. Vybaveny inspirací z hollywoodských filmů a televizních seriálů hodlají dosáhnout popularity tím, že jim garde na ples budou dělat největší školní borci.

Trailer filmu ZoufalkyVideo: 8Heads Productions

Zoufalky, Lotyšsko / Česko 2021, komedie, 101 min., režie: Marta Elina Martinsone, hrají: Aigars Grauba, Martinš Kalita, Girts Krumiňš, Guna Zarina a další.

Tři tisíce let touhy

Doktorka Alithea Binnie vede svůj život osaměle se striktně racionálním přístupem. Na svých cestách se ale v Istanbulu střetne s kouzelným džinem z lahve. Výměnou za svou svobodu jí džin nabídne splnit tři přání. Neodolatelná nabídka má ale háček, a doktorka zběhlá v mytologii dobře ví, že takto splněná přání se často obrátí proti tomu, kdo po nich toužil.

Trailer filmu Tři tisíce let touhyVideo: BontonfilmCZ

Tři tisíce let touhy, Austrálie / USA 2022, romantická fantasy, 108 min., režie: George Miller, hrají: Tilda Swinton, Idris Elba, Alyla Browne, David Collins, Kaan Guldur a další.

Paní Harrisová jede do Paříže

Paní Harrisová žije velmi poklidným životem v poválečném Londýně. Na živobytí si vydělává úklidem domácností bohatých sousedů a má jediné bláhové přání: šaty od Diora. Když dostane dodatečně vyplacený příspěvek pro válečné vdovy, neváhá a vyráží do Paříže. Tam se však setká s docela jinou společností než ve své oblíbené londýnské hospůdce.

Trailer filmu Paní Harrisová jede do PařížeVideo: CinemArtCZ

Paní Harrisová jede do Paříže, Velká Británie / Maďarsko, 2022, komedie, 116 min., režie: Anthony Fabian, hrají: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo a další.

Černé brýle

V téměř opuštěném letním Římě se záhadný sériový vrah začne zaměřovat na luxusní prostitutky. Diana je jednou z nich. Při zoufalé snaze uniknout mu se stane obětí vážné autonehody, po níž oslepne. Po rehabilitaci se dozví, že jediným dalším přeživším havárie je dítě čínského původu jménem Chin, které osiřelo, a proto se rozhodne se o něj postarat.

Trailer filmu Černé brýleVideo: Film Europe Media Company

Černé brýle, Itálie / Francie 2022, thriller, 86 min., režie: Dario Argento, hrají: Ilenia Pastorelli, Asia Argento, Andrea Zhang, Guglielmo Favilla a další.

V prach se navrátíš

Ma je zdrženlivý farmář, poslední z rodiny, který zůstal svobodný; Kuej-jing je invalidní a neplodná a dávno překročila věk, který je na čínském venkově považován za věk na vdávání. Zdá se, že jejich domluvený sňatek, který má spojit dva lidi zvyklé na izolaci a ponížení, je nutí do vztahu, který jim oběma život ještě zhorší. Místo toho se však chopí příležitosti povznést se nad sebe sama a objevit svůj společný osud.

Trailer filmu V prach se navrátíšVideo: Film Europe Media Company

V prach se navrátíš, Čína 2022, 131 min., režie: Ruijun Li, hrají: Renlin Wu, Qing Hai.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám