Hlavní obsah

Filmové premiéry: Šťastný nový rok, Amundsen, Dokonalá lež, Špióni v převleku a Portrét dívky v plamenech.

Právo, Věra Míšková

Nová romantická komedie z hor přeje Šťastný nový rok. Amundsen je výpravný filmový portrét dobrodruha. Helen Mirrenová a Ian McKellen se poprvé setkávají na plátně ve filmu Dokonalá lež. Animovaná rodinná komedie představuje Špióny v převleku. Ve Francii 18. století se odehrává Portrét dívky v plamenech.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Šťastný nový rok

Láska má mnoho podob, a nakonec si najde každého, vzkazuje zimní romantická komedie, která se odehrává v pohádkově zasněžených Vysokých Tatrách. Sejde se tu parta kamarádek, jejich blízcí i úplní cizinci. Během několika dní dovolené bude někdo z nich čelit trapasům, jiný zas životním výzvám nebo změnám, někdo bývalým a jiný naopak budoucím láskám.

Trailer k filmu Šťastný nový rokVideo: Bontonfilm

Šťastný nový rok, Slovensko/Česko 2019, 93 min., režie: Jakub Kroner, hrají: Táňa Pauhofová, Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Antónia Lišková, Tomáš Maštalír a další.

Amundsen

Vyplňoval prázdná místa na mapě, dobyl jižní pól a jako první dosáhl se svými expedicemi obou pólů zeměkoule. Jaký ale ve skutečnosti byl Roald Amundsen? Film ukazuje nejen výpravy do neprozkoumaných ledových pustin a oceánů a polární lety vzducholodí, ale odhaluje i život a osobnost legendárního objevitele.

Trailer k filmu AmundsenVideo: Bontonfilm

Amundsen, Norsko/Švédsko/Česko 2019, životopisný, 125 min., režie: Espen Sandberg, hrají: Pål Sverre Hagen, Katherine Waterston, Mads Sjøgård Pettersen, a další.

Dokonalá lež

Šarmantní podvodník Roy Courtney si v životě nadělal spoustu problémů. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Jenže postupem času Roy zjišťuje, že city, které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými, což mu přivodí dost problémů.

Trailer k filmu Dokonalá ležVideo: Vertical Entertainment CZ

Dokonalá lež, USA 2019, krimi drama, 109 min., režie: Bill Condon, hrají: Helen Mirrenová, Ian McKellen, Russell Tovey, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Jim Carter.

Špióni v převleku

Legendární superšpión Lance Sterling a geniální vynálezce Walter Beckett se naprosto liší. Agent Lance je kultivovaný, elegantní, nonšalantní, prostě naprosto dokonalý za všech okolností. Zatímco Walter… není. Ten je prostě jen geniální. To, že se tito dva dají někdy dohromady jako parťáci v akci, by si nedokázal asi představit ani ten největší padouch.

Trailer k filmu Špióni v převlekuVideo: CinemArt

Špióni v převleku, USA 2019, animovaná komedie, 104 min, režie: Nick Bruno, Troy Quane.

Portrét dívky v plamenech

Talentovaná malířka Marianne dostane zadání odjet do panského domu na izolovaném ostrově a namalovat tam svatební portrét Héloise – mladé dívky z bohaté rodiny, která na přání své matky právě opustila klášter, aby se provdala. Héloise domluvenému manželství vzdoruje tím, že se odmítá nechat portrétovat, Marianne proto hraje roli najaté společnice a maluje svůj objekt po večerech zpaměti. Mezi dívkami postupně roste vzájemná přitažlivost.

Trailer k filmu Portrét dívky v plamenechVideo: festivalff

Portrét dívky v plamenech, Francie 2019, drama, 120 min., režie: Céline Sciamma, hrají: Adèle Haenelová, Noémie Merlantová, Valeria Golinová, Luàna Bajrami a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám