Hlavní obsah

Filmové premiéry: Poslední závod, Drive My Car, Příšerákovi 2, Belle či Ztracené město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český film Poslední závod přibližuje tragédii lyžařů Hanče a Vrbaty. Horkým oscarovým kandidátem je japonský film Drive My Car. Po úspěchu rodinného filmu Příšerákovi je tu dvojka. Animovaný je i japonský fantasy snímek Belle. Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt a Daniel Radcliffe hrají v dobrodružné akční komedii Ztracené město. Film France zobrazuje život hvězdné televizní reportérky ve spirále událostí, které zapříčiní její pád.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Poslední závod

Příběh dvou lyžařů, Bohumila Hanče a Václava Vrbaty, kteří zahynuli 24. března 1913 během mezinárodního závodu v běhu na lyžích na hřebenech Krkonoš film obohatil o zapomenutou postavu Emericha Ratha, pražského Němce, který se jako jediný zúčastňoval krkonošských závodů společně s českými sportovci. Ostatní Němci je z nacionálních důvodů bojkotovali. A byl to Rath, kdo se, stejně jako Vrbata, pokusil Hanče zachránit.

Trailer k filmu Poslední závod

Poslední závod, Česko 2022, drama, 102 min., režie: Tomáš Hodan, hrají: Kryštof Hádek, Marek Adamczyk, Oldřich Kaiser, Jusith Bárdos a další.

Drive My Car

Júsuke Kafuku je slavný herec a režisér, který se vyžívá v řízení svého auta. Během angažmá na festivalu v Hirošimě musí tuto radost nedobrovolně přenechat mladé málomluvné řidičce Misaki. Oba během jízd na zkoušky nečekaně zjistí, že je spojuje nejen záliba v řízení.

Trailer k filmu: Drive My CarVideo: Novinky

Drive My Car, Japonsko, 2021, drama,179 min., režie: Rjúsuke Hamaguči, hrají: Hidetoši Nišidžima, Tóko Miura, Masaki Okada, Reika Kirišima a další.

Příšerákovi 2

Život rodiny Wishbonů se vrátil do všedních kolejí. Pozvání na svatbu čarodějnice Baby Jagy a komorníka Renfielda je tak vítaným rozptýlením. Jenže než si snoubenci stihnout říci „ano“, objeví se nezvaný host. Miliardářská dcerka Mila Starr, supercool agentka a obávaná lovkyně příšer, oba svatebčany unese! A Wishbonovi se musí znovu proměnit v Příšerákovy...

Příšerákovi 2Video: Bioscop

Příšerákovi 2, Německo / Velká Británie, 2021, animovaný rodinný, 104 min., režie: Holger Tappe

Belle

Originální pojetí pohádky Kráska a zvíře otevírá dva světy. Prvním je vesnice, v níž Suzu prožívá smutek z matčiny smrti. Druhým je virtuální svět U, do nějž může vstoupit kdokoli, začít znovu a třeba i změnit svět. Tady se Suzu mění v Belle, nachází ztracený hlas a stává se hvězdou. Kromě obdivovatelů ale potkává i Zvíře, zjizvenou obludu, zápasící v bojových uměních. Společně se vydávají na cestu dobrodružství, nebezpečí a lásky.

Trailer k filmu BelleVideo: Toho Company

Belle, Japonsko 2021, animovaný fantasy, 122 min., režie: Mamoru Hosoda

Ztracené město

Spisovatelka Loretta Sageová píše úspěšné romány z nejexotičtějších míst. Paradoxní je, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan, který by rád udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář spisovatelku unese. Vzal si totiž do hlavy, že Loretta ve své knize popsala cestu k mýtickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad.

Trailer Ztracené město

Ztracené město, USA 2022, akční komedie, 112 min., režie: Aaron Nee, Adam Nee, hrají: Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt a Daniel Radcliffe a další.

France

Film osciluje mezi dramatem a komedií a snaží se vytvořit paralelu mezi osobní a veřejnou krizí mladé ženy a obrazem současné Francie. Obecnější satirický rozměr snímku se pak ponejvíce dotýká tématu zpracování informací televizními kanály.

Trailer k filmu FranceVideo: Film Europe

France, Francie / Německo / Itálie / Belgie 2021, drama, 133 min., režie: Bruno Dumont, hrají: Léa Seydoux, Benjamin Biolay, Blanche Gardin a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám