Hlavní obsah

Filmové premiéry: Nejhorší člověk na světě, Haute Couture, Na cestě a Ambulance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský film Nejhorší člověk na světě je aktuálně nominován na dva Oscary. V krejčovském salónu módního domu Dior se odehrává Haute Couture. Film Na cestě je intimním a působivým portrétem jedné íránské rodiny. Bankovní loupež chystá parta z Los Angeles v akčním filmu Ambulance.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Nejhorší člověk na světě

Julie je třicátnice, která by mohla mít všechno, po čem ženy jejího věku donedávna toužily. Práci, k níž má odpovídající vzdělání, spokojený život s úspěšným mužem, který netouží po ničem víc než s ní založit rodinu, mít děti. Jenže Julie žije teď a podobně jako spousta jejích vrstevnic ještě nic z toho nechce. Chce si užívat, poznávat to i ono, ale hlavně se ještě nerozhodovat pro nic, co by mohlo zavánět jakoukoliv definitivou.

Trailer k filmu Nejhorší člověk na světěVideo: Aerofilms

Nejhorší člověk na světě, Norsko 2021, 129 min., režie: Joachim Trier, hrají: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo a další.

Haute Couture

Esther je na konci své kariéry hlavní švadleny módního domu Dior. Když se jednoho dne vrací z práce, v metru jí asi dvacetiletá dívka ukradne kabelku. Místo aby Esther zavolala policii, rozhodne se s Jade pracovat. Všimne si totiž jejího neobyčejného talentu a vidí v ní svou možnou nástupkyni u Diora. Než se tak ale stane, čeká Jade tvrdá životní zkouška.

Trailer k filmu Haute coutureVideo: Bohemia MP

Haute Couture, Francie 2021, 101 min., režie: Sylvie Ohayon, hrají: Nathalie Baye, Lyna Khoudri, Pascale Arbillot, Clotilde Courau a další.

Na cestě

Na první pohled obyčejný rodinný výlet je kombinací road movie s poselstvím o zemi, kde svoboda často končí hned za okny auta. Mrzutý otec má nohu v sádře, starší syn neobratně řídí, mladší dělá neúnavně rozruch a matka se snaží rozdílné energie vybalancovat. Cesta plná rozmíšek, vtípků a úsměvů má zneklidňující směr.

Trailer k filmu Na cestěVideo: ArtCam

Na cestě, Írán, 2021, 93 min., režie: Panah Panahi, hrají: Hassan Majooni, Rayan Sarlak, Pantea Panahiha a další.

Ambulance

Danny Sharp je charismatický gauner, který chystá největší bankovní loupež v dějinách Los Angeles a potřebuje spolehlivé parťáky. Má totiž dokonalý plán, který se nemůže zvrtnout. Jenže se zvrtne a lupiči se ocitnou v pasti, v podzemních garážích banky, obklíčení armádou mužů zákona. Jedinou únikovou cestou je sanitka, která přijela pro těžce zraněného policistu.

Trailer k filmu AmbulanceVideo: Cinemart

Ambulance, USA 2022, 136 min., režie: Michael Bay, hrají: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González, Moses Ingram a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám