Hlavní obsah

Filmové premiéry: Invalida, Národ velryb, Bratr a sestra, Smrtelné zlo: probuzení, Myška a medvěd na cestách či On se bojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V divokých devadesátkách se odehrává slovenská černá komedie Invalida. Dobrodružnou výpravu za úchvatnými živočichy zachytil dokument Národ velryb. Na stav intenzivního smutku, zapříčiněného žárlivostí a rivalitou, se zaměřil Arnaud Desplechin ve filmu Bratr a sestra. Milovníci hororů si užijí Smrtelné zlo: Probuzení. Jakkoliv je to nepravděpodobné, titulní hrdinové animovaného filmu Myška a medvěd na cestách jsou nerozlučnými kamarády. Rodinnou mafiánskou firmu přebírá hrdinka komedie Mafia Mamma. Joaquin Phoenix se snaží zbavit strachu v hororové komedii On se bojí.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Invalida

V prostředí anonymního maloměsta se odehrává příběh Laca, hrdého údržbáře místního muzea, který se kvůli své výbušné povaze ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě a po setkání s drsnými podvodníky skončí na vozíku. Když pak zjistí, že spravedlnost je nedosažitelnou utopií, rozhodne se vzít věci do vlastních údržbářských rukou.

Trailer k filmu InvalidaVideo: CinemArt

Invalida, Slovensko 2023, komedie, 108 min., režie: Jonáš Karásek, hrají: Gregor Hološka, Zdeněk Godla, Ivo Gogál, Daniel Fischer, Sväťo Malachovský na další.

Národ velryb

Jednoho dne objeví malý chlapec na odlehlé pláži vyplavenou velrybu. Během boje o její záchranu se vydáme na dobrodružnou výpravu za tvory, kteří obývají světové oceány od nepaměti. Jak se velryby domlouvají a dá se to vůbec zjistit? Jak spolupracují při lovu? Kde tráví zimu a kde léto? A dokážou i velrybí mláďata zlobit své rodiče?

Trailer k dokumentu Národ velrybVideo: Bohemia Motion Pictures

Národ velryb, Francie 2023, dokument, 82 min., režie: Jean-Albert Lièvre

Bratr a sestra

Alice je herečka, Louis je bývalý učitel a básník. Oba jsou padesátníci, Alice svého bratra nenávidí už přes dvacet let. Po celou tu dobu se neviděli — když Louis náhodou na sestru někde narazil, ona ho ignorovala a utekla před ním. Náhlá smrt v rodině je ale přinutí, aby se znovu setkali. A protože mezi nimi kdysi láska existovala, možná až příliš velká, je otázkou, zda nenávist dokážou překonat.

Trailer k filmu Bratr a sestraVideo: Film Europa Media

Bratr a sestra, Francie 2022, drama, 108 min., režie: Arnaud Desplechin, hrají: Marion Cotillardová, Melvil Poupaud, Patrick Timsit, Golshifteh Farahani a další.

Smrtelné zlo: Probuzení

Hororový thriller vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit.

Trailer k filmu Smrtelné zlo: ProbuzeníVideo: Vertical Entertainment

Smrtelné zlo: Probuzení USA / Irsko / Nový Zéland 2023, horor / thriller, 97 min., režie: Lee Cronin, hrají: Alyssa Sutherlandová, Lily Sullivanová, Morgan Davies, Gabrielle Echols a další.

Myška a medvěd na cestách

Když se rozbijí Ernestovy zamilované housle, musí se on i myška Celestina vrátit do jeho rodné země Breptánie. Jen tam je dokáží opravit, je to totiž země hudbě a hudebníkům zaslíbená. Když však oba navzdory všem překážkám dorazí na místo, čeká je nemilé překvapení. Jakékoliv hraní na hudební nástroje i zpěv jsou totiž v celé zemi zákonem zakázané. Ale Ernest a Celestina se tímto nesmyslem rozhodně nemíní řídit.

Trailer k filmu Myška a medvěd na cestáchVideo: CinemArt

Myška a medvěd na cestách, Francie / Lucembursko 2022, animovaný dobrodružný, 80 min., režie: Julien Chheng, Jean-Christophe Roger.

Mafia Mamma

Kristin žije poklidný život v Americe. Ve vztazích jí to moc nevychází, ale kamarádky se pro ni rozdají a čas na sklenku dobrého vína se také vždy najde. Když se však dozví, že se stala po právě zesnulém dědečkovi hlavou mafiánské rodiny, její život se obrátí naruby. Vyzbrojená uměním dělat neodolatelné muffiny se Kristin vydává do Itálie, aby převzala otěže podniku.

Trailer k filmu Mafia MammaVideo: Bioscop

Mafia Mamma, Velká Británie / Itálie / USA 2023, akční komedie, 101 min., režie: Catherine Hardwicková, hrají: Toni Collette, Monica Bellucci, Alessandro Bressanello, Sophia Nomvete, Alfonso Perugini a další.

On se bojí

Beau se bojí života, světa, a především své mámy. Na cestě na rodinnou návštěvu je vtažen do nečekané spirály absurdních událostí, které si nedokázal představit ani v těch nejtemnějších snech. Na šílené pouti plné humoru, děsů a dobrodružství se tak musí samotářský podivín vyrovnat se svými strachy a konečně vzít život do vlastních rukou.

Trailer k filmu On se bojíVideo: Aerofilms

On se bojí, USA / Kanada 2023, horor / komedie, 179 min., režie: Ari Aster, hrají: Joaquin Phoenix, Michael Gandolfini, Parker Posey, Amy Ryanová a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Letní kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám