Hlavní obsah

Filmové premiéry: 3Bobule, Víkend na chatě, Christo: Chůze po vodě a Další jehňátko

Právo, Věra Míšková

Potřetí se na plátně setkáme s hrdiny vinařské ságy Bobule. Po deseti letech se scházejí dávní přátelé na Víkend na chatě. Christo: Chůze po vodě je otevřený pohled do tvůrčí dílny muže, jehož konceptuální instalace měnily tvář ikonických míst po celém světě. Hrdinka hororového příběhu Další jehňátko se narodila a vyrůstá v ženské náboženské komunitě, známé jako Stádo.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

3Bobule

Nastává vinobraní. Klára s Honzou se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou, který se nadšeně hrne do návštěvy Moravy a pomoci se sklizní. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli...

Trailer k filmu 3BobuleVideo: Bioscop

3Bobule, Česko 2020, komedie, 100 min., režie: Martin Kopp, hrají: Tereza Ramba, Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer, Miroslav Táborský a další.

Víkend na chatě

Že stará láska nerezaví a dávné křivdy se jen tak nehojí, praví rčení, jehož pravdivost stoupá s mírou vypitého alkoholu. Diváky o tom beze zbytku přesvědčí chytrá a vtipná finská komedie o partě přátel, která se po letech schází na chatě na „posledním večírku našeho mládí“ a ze všech skříní na ni koukají nejen lahve, ale i všichni kostlivci, které dávní kamarádi i příbuzní nashromáždili.

Trailer k filmu Víkend na chatěVideo: Pilot Film

Víkend na chatě, Finsko 2020, komedie, 118 min., režie: Jenni Toivoniemi, hrají: Emmi Parviainen, Laura Birn, Christian Hillborg, Eero Milonoff, Paula Vesala a další.

Christo: Chůze po vodě

Christo je legendou konceptuálního umění, pro kterého není žádný nápad nerealizovatelný a žádné dimenze příliš megalomanské. Slavné světové monumenty zabalil a umožnil je spatřit v úplně jiném kontextu. Všechny instalace realizoval se svou uměleckou partnerkou a manželkou Jeanne-Claude. Její smrt v roce 2009 ho natolik zarmoutila, že činnost přerušil.

Christo: Chůze po voděVideo: Artcam Films

Christo: Chůze po vodě, Itálie/USA/Německo/Spojené arabské emiráty 2018, dokument, 105 min., režie: Andrey Paounov

Další jehňátko

Skupina žen žije izolovaně v ženské náboženské komunitě, známé jako Stádo pod vedením jediného muže. Přezdívají mu Pastýř a každá dívka je buď jeho milenkou, nebo dcerou. Selah je sice oddanou stoupenkyní sekty, současně se ale spřátelí se Sarah, která byla pro svou skepsi vůči Pastýřově učení z komunity vyloučena.

Trailer k filmu Další jehňátkoVideo: Film Europe

Další jehňátko, Irsko/Belgie/Polsko/USA 2019, hororové drama, 92 min., režie: Małgorzata Szumowska, hrají: Michiel Huisman, Raffey Cassidy, Denise Gough, Eve Connolly a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám