Hlavní obsah

Festival Cannes v červnu nebude, hledají se alternativy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější evropský filmový festival Cannes v červnu nebude, potvrdili pořadatelé. Přesto se pořád snaží najít nějaký způsob, jak během roku ještě nějakou alternativní akci zorganizovat.

Foto: Reuters

Brad Pitt (vlevo) a Leonardo DiCaprio v Cannes

Článek

„Po prohlášení francouzského prezidenta z 13. dubna jsme uznali, že odložení mezinárodního filmového festivalu v Cannes, původně zvažované na konec června či začátek července, už není možné,” sdělil festival.

Pořadatelé ale dodali, že neustále diskutují o různých možnostech s lidmi z oboru ve Francii i v cizině. Chtějí prý prozkoumat všechny možnosti.

V březnu už bylo jasné, že festival nebude v květnu, ale pořadatelé stále doufali v přelom června a července. Tyto naděje nyní padly.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ještě stále by bylo možné přesunout Cannes na podzim, i když v té době se konají jiné festivaly (Benátky, Toronto, San Sebastian). Slavný filmový festival v Cannes byl od roku 1946 přerušen jen jednou, v roce 1968, kdy vypukly velké studentské bouře. Vedle přehlídky se tam koná i filmový trh, jehož zrušení by bylo pro filmaře také velmi nepříjemné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám